Opština Rožaje naglasila efikasnost i kvalitet saradnje sa Upravom za nekretnine

Objavljeno: 2024-08-02 05:52:24 Autor: Uprava za nekretnine

Vršilac dužnosti direktora Uprave za nekretnine Crne Gore mr Marko Bulatović, sa svojim saradnicima, sastao se danas sa predsjednikom opštine Rožaje Rahmanom Husovićem.

Teme sastanka bile su dosadašnja saradnja, kao i aktuelna pitanja koja su u nadležnosti Uprave za nekretnine, a koja su od značaja za aktuelni postupak izlaganja i uređenja katastarskih evidencija, postupaka eksproprijacije kao i drugih aktivnosti u cilju zadovoljenja potreba kako gradjana tako i pravnih lica.

Predsjednik opštine Rožaje Rahman Husović je istakao važnost dosadašnje saradnje sa Upravom za nekretnine i iskoristio priliku da vršiocu dužnosti direktora Uprave za nekretnine mr Marku Bulatoviću prezentuje projekte od javnog interesa, koji zahtijevaju obostranu posvećenost i saradnju, u pogledu rješavanja imovinsko-pravnih pitanja.

 “Uprava za nekretnine će nastaviti na intenziviranju podrške Opštini Rožaje kroz obezbjeđivanje prostornih podataka neophodnih za prostorno planiranje koje je ključno za uređenje i razvoj prostora u opštini jer se njime reguliše izgradnja, štite prirodni resursi a samim tim postiže održivi razvoj opštine. Uprava za nekretnine kao institucija koja obezbjeđuje ažurne geodetske podloge koje su osnov za eksproprijaciju, pružiće podršku svim kapitalnim projektima Opštine Rožaje a znamo da su procesi eksproprijacija  neophodni za realizaciju svih bitnih projekata kao što su putevi, škole i bolnice a sve to zajedno će doprinijeti ekonomskom razvoju opštine i poboljšanju života njenih građana,“ istakao je vršilac dužnosti direktora Uprave za nekretnine, mr Marko Bulatović.

Sastanku su prisustvovali Velizar Femić i načelnik PJ Rožaje, Edvin Honsić