Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodni saziv Vlade Crne Gore.
Arhiva

Plate u zdravstvu će se povećavati bez diskriminacije

Objavljeno: 2021-03-08 07:51:00 Autor: Ministarstvo finansija i socijalnog staranja

“Ministarstvo finansija i socijalnog staranja analizira sve mogućnosti i traži rješenja za unapređenje životnog standarda i uvećanje zarada. Nagomilani višedecenijski problemi ne dozvoljavaju da preko noći do toga dođe. Naš cilj je da se povećaju zarade ne samo ljekarima, već svim zaposlenima u zdravstvu, imajući u vidu da medicinski tehničari podnose veliki teret i nećemo dozvoliti da budu diskriminisani", rekao je ministar finansija i socijalnog staranja, mr Milojko Spajić, na sastanku sa predsjednicom Sindikata doktora medicine Crne Gore, dr Milenom Popović Samardžić.

Predsjednica Sindikata upoznala je ministra Spajića sa predlogom Zakona o izmjeni i dopunama Zakona o zaradama zaposlenih u javnom sektoru, koji je pripremio Sindikat.

„Mi želimo da damo ovoj Vladi šansu, ali istovremeno imamo i velika očekivanja od vas. Vrijeme je da ovo društvo prepozna i vrati se pravim vrijednostima“, naglasila je ona.

Ministar Spajić je sagovornicu informisao da će na narednoj sjednici Vlade Crne Gore biti odobrene varijabile u iznosu od 250 eura za sve zdravstvene radnike koji rade na prvoj liniji odbrane od COVID-19.

„Struka je dala i daje sve od sebe da sačuva što više života. Još jednom zahvaljujem zdravstvenim radnicima koji podnose najveći teret, a država će znati da im se oduži", istakao je Spajić.

Predsjednik Vlade je i najavio u ekspozeu da je ovo godina socijalne pravde.

Ova Vlada je, za razliku od svih prethodnih, usmjerena na građane Crne Gore i, u skladu sa promovisanim ciljevima socijalne pravde, predano radi na unapređenju njihovog životnog standarda.

Dogovoreno je da se iduće sedmice održi još jedan sastanak, kako bi se pronašlo finansijski održivo rješenje.