Podrška talentovanim učenicima sa drugog govornog područja

Objavljeno: 2024-07-01 08:15:00 Autor: Zavod za školstvo

JU OŠ „Anto Đedović” Bar – Podrška talentovanim učenicima sa drugog govornog područja nastavnice Ljiljane Milović daje sjajne rezultate.

Na „36. Međunarodnom festivalu humora za decu“ u organizaciji Biblioteke „Dimitrije Tucović“ u Lazarevcu, pod sloganom „Smeha, smeha deci“, učenici VII-4 OŠ „Anto Đedović” Bar postigli su zapažen uspjeh:

KATEGORIJA STRIP – stariji uzrast:

2. mjesto za strip ,,Kad živiš bez mozga'' osvojile su Ksenija Zorkina i Varvara Ševcova

3. mjesto za strip ,,Koju ocjenu imam?'' osvojile su Ksenija Zorkina i Varvara Ševcova

Pohvalu (KATEGORIJA POEZIJA – stariji uzrast) dobio je Mihailo Brajović, za pjesmu „Ljubimac“.                                       

Njihova mentorka je bila nastavnica Ljiljana Milović.

Stripovi su nastali kao zajednički rad učenica sa drugog govornog područja: Ksenije Zorkine (iz Ukrajine) i Varvare Ševcove (iz Rusije) u procesu učenja našeg jezika.

Bila je ovo prilika za kreativno učenje pravopisnih pravila, glagolskih oblika, glasovnih promjena, stilskih figura, upravnog govora, podsticanje ljubavi prema životinjama, a sve u korelaciji sa nastavom biologije u okviru koje su imali svesrdnu podršku predmetne nastavnice Dragane Vukčević.

Odabrana forma stripa omogućila je učenicama da se izraze baš na ovaj način – učenjem kroz igru i umjetnički izraz (u okviru Podrške talentovanim učenicima sa drugog govornog područja).

Festival su uljepšali i Mihailovi stihovi u kojima je opjevao svog čuvenog „tronogog ljubimca“ koji je slučajno postao član njegove porodice.

Iskrene čestitke nagrađenim učenicima i njihovoj mentorki Ljiljani Milović.