Potpisan Memorandum o saradnji između CSR Bar i Ulcinj i FPN

Objavljeno: 2024-07-15 22:00:00 Autor: Ministarstvo rada i socijalnog staranja

U Podgorici su dana 12.07.2024. godine, na Fakultetu političkih nauka Univerziteta Crne Gore direktorica Centra za socijalni rad za opštine Bar i Ulcinj Biljana Pajović, trenutna vršiteljka dužnosti rukovodioca u Područnoj jedinici Ulcinj Marina Kastrati i dekan Fakulteta političkih nauka Univerziteta Crne Gore Boris Vukićević, potpisali Memorandum o saradnji.

Istog dana, održan je i sastanak na kome su prisustvovali prodekan za razvoj prof. dr Milan Marković, prodekanica za nastavu  prof. dr Nataša Ružić, sekretar Fakulteta političkih nauka Univerziteta Crne Gore Sekule Raičević.

Saradnja potpisnika u aktivnostima vezana je za socijalni rad, socijalnu politiku i socijalna pitanja generalno. Ova saradnja će posebno kretati u pravcu što sadržajnije edukacije studenata studijskog programa Socijalna politika i socijalni rad na Fakulteta političkih nauka Univerziteta Crne Gore, kako kroz realizaciju studentske prakse, tako i kroz organizovanje radionica, prezentacija, obuka i projekata.

Dogovoreni su dalji koraci, kao i planiranje zajedničkih aktivnosti, jer je i zajednička misija ove dvije institucije povećanje informisanosti i integracija specifičnih znanja budućih kadrova koji visoko obrazovanje stiču na Fakultetu političkih nauka Univerziteta Crne Gore, a koja se tiču socijalne i dječje zaštite, što vodi adekvatnom pristupu i kvalitetnom stručnom radu u socijalnoj politici i socijalnom radu.