Potpredsjednik Bečić čestitao Dan opštine Andrijevica

Povodom Dana opštine Andrijevica, upućujem iskrene čestitke predsjedniku Opštine Željku Ćulafiću, odbornicama i odbornicima Skupštine opštine i svim građankama i građanima Andrijevice.

Smještena na obalama Lima, okružena veličanstvenim planinama –  Komovima, Bjelasicom i Prokletijama – Andrijevica je kolijevka bogate istorije, poprište čuvenih bitaka i nekih od najznačajnijih događaja koji su obilježili crnogorsku istoriju. 

Najvažniji među njima je 17. jul, presudni dan u istoriji Andrijevice i Crne Gore. Na današnji dan slavimo hrabrost i slobodarski duh građana Andrijevice koji su pokazali nepokolebljivu vjeru u antifašističke vrijednosti i hrabro izvojevali pobjedu u opštenarodnom ustanku, učinivši Andrijevicu prvom bakljom slobode koja je zasijala u tami fašizma.

Neka nam sjećanje na hrabre pretke koji su dali svoj život za ideale antifašizma i slobode budu vječni podstrek da se borimo protiv svih oblika nepravde i tiranije i održimo vječno budnom iskru slobodarskog duha našeg naroda.

U to ime, još jednom, svim građankama i građanima Andrijevice čestitam Dan opštine, uz želju da se zajedničkim trudom izborimo za ljepšu budućnost naše zemlje!