Potpredsjednik Bečić upriličio doček za predsjednika Republike Bugarske Rumena Radevog

Potpredsjednik Vlade Crne Gore Aleksa Bečić, u prisustvu ambasadora Republike Bugarske Nj. E. Stefana Dimitrova, upriličio je doček za predsjednika Republike Bugarske Rumena Radevog i njegovu suprugu, koji su danas stigli u zvaničnu posjetu Crnoj Gori.

Dobrodošli ponovo u Crnu Goru, prijateljsku i partnersku zemlju i prvu narednu članicu EU. Drago nam je da Vaša posjeta dolazi upravo u danima kada je Crna Gora finalno ispunila sva privremena mjerila, ostvarila odlične rezultate na polju vladavine prava i očekuje dobijanje pozitivnog IBARA', kazao je zamjenik premijera, Aleksa Bečić, ocjenivši da bi dobijanje IBARA do kraja juna krunisalo jedan veoma uspješan period dinamiziranja evropskog puta kom svjedočimo u poslednjim mjesecima i usmjerilo Crnu Goru ka finalizaciji procesa. 

Hvala Vam na iskrenoj i kontinuiranoj podršci na našem evropskom putu. Uživajte u gostompromistvu našeg naroda i ljepotama naše zemlje, zaključio je Bečić. 

Tokom svoje dvodnevne posjete Crnoj Gori, predsjednik Radev će se sastati sa predsjednikom Crne Gore Jakovom Milatovićem, predsjednikom Skupštine Crne Gore Andrijom Mandićem i predsjednikom Vlade Crne Gore Milojkom Spajićem.