Potpredsjednik Ibrahimović sa ambasadorom Kube

Objavljeno: 2024-09-04 11:30:00 Autor: Ministarstvo vanjskih poslova

Potpredsjednik Vlade i ministar vanjskih poslova Ervin Ibrahimović sastao se danas sa ambasadorom Kube u Crnoj Gori, na nerezidentnoj osnovi, Lejdeom Ernestom Rodrigesom Ernandesom.

U razgovoru je ocijenjeno da dvije zemlje, iako geografski udaljene, njeguju prijateljske odnose, dodatno osnažene kroz međusobnu podršku na multilateralnom planu. Na toj liniji, istaknuta je spremnost za dalje jačanje saradnje u oblastima od obostranog interesa.

Potpredsjednik Ibrahimović je izrazio zahvalnost ambasadoru Ernandesu na doprinosu jačanju naših bilateralnih veza, istakavši da postoji zainteresovanost za intenziviranje političkog dijaloga između dvije zemlje, prvenstveno kroz organizaciju političkih konsultacija, kao i susreta na visokom nivou.

Ambasador Ernandes je istakao da su dobri odnosi sa Crnom Gorom veoma važni za Kubu, imajući u vidu veliki potencijal za produbljivanje saradnje, posebno u oblastima ekonomije, kulture i turizma, dodavši da iz godine u godinu raste broj kubanskih državljana koji posjećuju našu zemlju.