Potpredsjednik Ivanović prisustvovao sastanku članova Radne grupe Savjeta Evropske unije za proširenje

Objavljeno: 2024-09-12 17:00:00 Autor: Kabinet potpredsjednika Vlade za vanjske i evropske poslove

Potpredsjednik Vlade za vanjske i evropske poslove dr Filip Ivanović, prisustvovao je sastanku članova Radne grupe Savjeta Evropske unije za proširenje (COELA) sa najvišim crnogorskim zvaničnicima. Na ovom značajnom sastanku, kojem je prisustvovao i predsjednik Vlade Crne Gore, gospodin Milojko Spajić, razmatrane su reforme koje je Crna Gora sprovela u procesu evropskih integracija, kao i obaveze za dalji napredak u ispunjavanju evropske agende. 

Potpredsjednik Ivanović istakao je da prisustvo predsjednika Vlade na sastanku potvrđuje ozbiljan i temeljit pristup Crne Gore procesu evropskih integracija. Potpredsjednik je takođe ukazao na široku podršku crnogorskog društva evropskim integracijama, kako među institucijama, tako i među građanima. 

Diplomate država članica pohvalile su rad crnogorskih pregovaračkih struktura i intenzivne aktivnosti koje je Crna Gora sprovela u prethodnom periodu, uključujući dobijanje IBAR-a. Članovi Radne grupe ocjenili su Crnu Goru kao lidera u evropskim integracijama i izrazili nadu da će se trenutna dinamika rada nastaviti, uz očekivanje da će Crna Gora zatvoriti nova pregovaračka poglavlja do kraja ove godine.