Potpredsjednik Koprivica čestitao 13. jul – Dan državnosti

Potpredsjednik Vlade za politički sistem, pravosuđe i antikorupciju Momo Koprivica čestitao je svim građankama i građanima Crne Gore 13. jul - Dan državnosti.

Dan državnosti Crne Gore 13. jul nije samo datum sjećanja na 1878. i 1941. godinu, na istorijska stremljenja, antifašizam, hrabrost, odlučnost, ali i patnju, trpljenje i nepokolebljivost naših predaka. To je uzvišeni dan kada se uvijek iznova vraćamo sebi noseći luču slobode i dostignuća onih od kojih smo nastali i onih čijim pregnućem je, u viševjekovnoj borbi za slobodu, pravdu i dostojanstvo, izgrađena Crna Gora. Upravo su i oni, naši slavni preci, nadahnuće u svojim stremljenjima dobili od svojih predaka, od Njegoša, Svetog Petra Cetinjskog, ali i svih uzvišenih, vanvremenskih i besmrtnih ličnosti.

Oni su temelj, a upravo na tom temelju gradimo modernu i multikulturalnu Crnu Goru, koja će biti ukrovljena ulaskom u društvo evropskih naroda kojima smo uvijek pripadali razvijajući prijateljstva sa svim narodima i državama. Zato je važno da gradeći i razvijajući našu zajedničku kuću svih građana koji žive u njoj i koji su u njoj svoji na svome, nikada ne zaboravimo na naše temelje.

U duhu velikog dana koji simbolizuje slobodarski duh, najsrdačnije čestitam svim građanima i građankama Crne Gore Dan državnosti 13. jul, kao novi početak, ali uvijek iznova povratak moralnoj i slobodarskoj tradiciji, kao neprolaznim vrijednostima, navodi se u čestitki potpredsjednika Vlade Moma Koprivice.