Potpredsjednik Koprivica sastao se sa ambasadorom Sjeverne Makedonije Zećirom Ramčilovićem

Potpredsjednik Vlade za politički sistem, pravosuđe i antikorupciju, mr Momo Koprivica, razgovarao je sa Njegovom ekselencijom ambasadorom Sjeverne Makedonije u Crnoj Gori, Zećirom Ramčilovićem. U konstruktivnom razgovoru razmotrene su ključne inicijative i ciljevi koje Vlada Crne Gore planira ostvariti u narednom periodu, kao i mogućnosti za dodatno unapređenje saradnje dvije prijateljske države.

U prijateljskom razgovoru istaknuta je važnost reformi za dalji napredak crnogorskog društva. Potpredsjednik Koprivica je naglasio predanost Vlade u borbi protiv korupcije, unapređenju pravosuđa i reformi pravnog sistema u skladu sa evropskim standardima, te opredjeljenje Vlade Crne Gore u pogledu dijeljenja iskustva  iz pregovaračkog procesa sa EU. Naglasio je i da je evropska integracija Zapadnog Balkana najpouzdaniji put do stabilnosti, kao i velikih mogućnosti koje donosi zajedničko tržište.

Ambasador Ramčilović još jednom je potvrdio snažnu podršku Makedonije na putu integracija Crne Gore u Evropsku uniju, ali i odao priznanje dosadašnjim naporima crnogorske Vlade u sprovođenju reformi. Poseban akcenat stavljen je na važnost zajedničke evropske perspektive, unapređenja saradnje kako na instuticionalnom, tako i na ekonomskom planu.

Ovaj susret predstavlja nastavak uspješne saradnje i dijaloga između Crne Gore i Sjeverne Makedonije, te dodatno jača veze i poverenje između dvije prijateljske zemlje u ostvarivanju zajedničkih ciljeva i interesa.