Povećanje broja britanskih turista u Crnoj Gori

Objavljeno: 2024-08-14 09:15:00 Autor: Ministarstvo turizma

Ministar turizma mr Simonida Kordić sastala se sa Nj.E. Don Meken, britanskom ambasadorkom u Crnoj Gori. Na sastanku je bilo je riječi trenutnoj saradnji i mogućnostima unapređenja bilateralne saradnje u oblasti turizma.

Kordić je tokom razgovora naglasila značaj turizma kao jedne od najvažnijih privrednih grana naše zemlje i istakla potrebu za jačom promocijom Crne Gore kao jedinstvene turističke destinacije na britanskom tržištu, sa posebnim fokusom na razvoj održivog turizma i očuvanje prirodnih resursa. Ukazala je na važnost povećanja broja britanskih turista u Crnoj Gori, naročito kroz bolje povezivanje dvije zemlje.

Čestitajući novu dužnost ministru Kordić, ambasadorka Meken je izrazila zadovoljstvo zbog značajnog povećanja broja britanskih turista koji su posjetili Crnu Goru u proteklom periodu. Posebno je naglasila veći broj letova između dvije države, što je doprinijelo lakšoj dostupnosti Crne Gore britanskim posjetiocima. Takođe je ukazala na potrebu za dodatnim unapređenjem pristupa informacijama o turističkoj ponudi i atrakcijama Crne Gore turistima iz Ujedinjenog Kraljevstva, sa posebnim akcentom na sjeverni region zemlje.

Obje strane su se saglasile da su ovakvi sastanci ključni za dalje unapređenje saradnje u oblasti turizma gdje postoji značajan prostor za snažnije zajedničko djelovanje, posebno u oblasti održivog turizma.