Poziv za dostavljanje ponude_Praćenje implementacije i ostvarenja crnogorskog nacionalno utvrđenog doprinosa (NDC) prema Pariškom sporazumu _ RFP 01-24/FNC/BTR

Ministarstvo turizma, ekologije, održivog razvoja i razvoja sjevera raspisuje javni oglas za dostavljenje ponuda za praćenje implementacije i ostvarenja crnogorskog nacionalno utvrđenog doprinosa (NDC) prema Pariškom sporazumu na projektu „Četvrta nacionalna komunikacija i prvi dvogodišnji izvještaj o transparentnosti (FNC i BTR) Crne Gore ka Okvirnoj konvenciji Ujedinjenih nacija o promjeni klime (UNFCCC)“.

Ukratko o projektu

Ministarstvo turizma, ekologije, održivog razvoja i razvoja sjevera je u procesu pripreme Četvrtog nacionalnog saopštenja (FNC) i Prvog transparentnog izvještaja (BTR) o napretku i aktivnostima Crne Gore u vezi sa klimatskim promjenama. Cilj ove inicijative je da pruži sveobuhvatnu i transparentnu procjenu napora zemlje u rješavanju klimatskih promena, kao i da obezbijedi integraciju rodnih perspektiva u izvještaje i ispuni svoje obaveze prema Konvenciji.

Informacije o prijavi

U priulogu je zahtjev za ponudu (RfP) u sklopu kojeg se nalaze detaljne informacije o postupku dostavljenja ponude, pregled zadatka, neophodne reference, kao i kriterijumi za ocjenjivanje.

Na osnovu RfP-a potrebno je dostaviti prijavu popunjavanjem Aneksa 2 koji je dat kao predlog forme ponude, a moguće je izmjeniti formu shodno potrebama prezentacije ponude Vaše kompanije.

Ponuda mora biti dostavljena na engleskom jeziku.

Ocjena prijava

Ocjenu pristiglih prijava obavljaće ekspertska komisija Ministarstva turizma, ekologije, održivog razvoja i razvoja sjevera.

Zaključivanje ugovora

Ministarstvo turizma, ekologije, održivog razvoja i razvoja sjevera će nakon ocjene prijava od strane ekspertske komisije Ministarstva, sa izabranom kompanijom/konzorcijumom potpisati ugovor.

Način dostavljanja prijava

Prijava sa kompletnom dokumentacijom, na crnogorskom i engleskom jeziku, šalje se isključivo elektronskim putem najkasnije do 05. jula 2024. godine do 14:00 časova na e-mail adresu https://www.gov.me/en/article/invitation-to-submit-an-offer-tracking-of-the-implementation-and-achievement-of-the-montenegrin-nationally-determined-contribution-ndc-under-the-paris-agreement-rfp-01-24-fnc-btr