Predsjednik Udruženja Crnogoraca Opštine Kula Slobodan Balandžić posjetio Upravu za saradnju sa dijasporom-iseljenicima

Objavljeno: 2024-03-29 11:00:00

V.d. direktora Uprave za saradnju sa dijasporom-iseljenicima mr Erduan Demić ugostio je danas predsjednika Udruženja Crnogoraca Opštine Kula Slobodana Balandžića. U društvu g. Balandžića su bili mlađi članovi udruženja Kristina Balandžić i Vukašin Šarović. Sastanku je prisustvovala i v.d pomoćnice direktora Renata Gojković. 

V.d. direktora Demić poželio je dobrodošlicu gostima i izrazio zadovoljstvo što su u rad udruženja uključeni mladi. Upoznao je gospodina Balandžića sa tekućim i planiranim aktivnostima Uprave, kao i o modalitetima jačanja saradnje i veza dijaspore u Srbiji sa matičnom državom. “Kao partner pojedincima i udruženjima iz dijaspore Uprava je spremna da izađe u susret i pruži maksimalnu institucionalnu podršku” – zaključio je Demić. 

Gospodin Balandžić se zahvalio na prijemu i na nesebičnoj podršci koju udruženje dobija od Uprave za saradnju sa dijasporom-iseljenicima. U nastavku razgovora gospodin Balandžić je naglasio da je cilj udruženja da u narednom periodu u svoj rad uključi što više mladih ljudi, kako bi dodatno učvrstili vezu sa Crnom Gorom. 

V.d. pomoćnica direktora Gojković pohvalila je aktivnosti i zalaganje ovog udruženja koje godinama vrijedno radi na očuvanju crnogorskih vrijednosti u R.Srbiji. Naglasila je da će Uprava nastaviti sa podrškom kroz projekat sufinansiranja programa odnosno projekata udruženja dijaspore-iseljenika. 

Kristina Balandžić i Vukašin Šarović su dobitnici nagrada u okviru projekta Književni konkurs na temu: "CRNA GORA MOJA MATICA“ , čiju realizaciju je podržala Uprava za saradnju sa dijasporom-iseljenicima. 

Kristina i Vukašin su nosili tradicionalnu crnogorsku nošnju, čime su dali poseban ton sastanku.