Predstavnici MJU učestvuju na Regionalnom CAF treningu

Objavljeno: 2023-10-12 10:00:00 Autor: Ministarstvo javne uprave

Predstavnici Ministarstva javne uprave borave u Tirani, gdje učestvuju na Regionalnom CAF 2020 treningu, koji organizuje RESPA i KDZ Austria.

Trening okuplja 25 državnih službenika regionalnih institucija Zapadnog Balkana koji se bave implementacijom CAF standarda (Common Assessment Framework), u cilju jačanja kapaciteta u javnoj upravi u okviru procesa upravlja kvalitetom.

CAF je skraćenica za Zajednički okvir za ocenjivanje i predstavlja priznati evropski sistem upravljanja kvalitetom za javnu upravu.

Cilj implementacije CAF-a je da se izvrši sveobuhvatna evaluacija organizacionih struktura, procesa i ključnih rezultata u cilju poboljšanja efikasnosti i kvaliteta javnih usluga i transformacije u izuzetan model najbolje prakse.

Regionalni CAF 2020 trening je od posebne važnosti za naše državne službenike, imajući u vidu da je trenutno u toku sprovođenje projekta "Implementacija CAF modela za upravljanje kvalitetom'' u Ministarstvu javne uprave, koji za cilj ima da se kroz mapiranje procesa, osigura optimizacija internih procedura i unaprijedi kvalitet pruženih usluga građanima.