Premijer Spajić čestitao Dan opštine Gusinje: Intenzivnija međuopštinska i prekogranična saradnja od posebnog značaja za ravnomjeran regionalni razvoj

Objavljeno: 2024-08-05 10:15:00 Autor: Kabinet predsjednika Vlade Crne Gore

Predsjednik Vlade Crne Gore Milojko Spajić uputio je čestitku povodom 5. avgusta, Dana opštine Gusinje, predsjedniku Opštine Sanelu Baliću, predsjedniku Skupštine opštine Bujaru Hasangjekaju, kao i svim građankama i građanima.

Vjekovima sabirajući različite civilizacijske uticaje, Gusinje je izgradilo i sačuvalo multietnički i multikulturalni identitet, kao vrijednost koja služi na ponos Crnoj Gori. Impresivna priroda, vrijedni kulturno – istorijski spomenici i u tradiciji ukorijenjeno gostoljublje, čine ovaj kraj atraktivnim, sa izuzetnim mogućnostima za privredni razvoj, naveo je predsjednik Vlade u čestitki.

Obnavljanjem opštinskog statusa, odlučnije i odgovornije se krenulo u prepoznavanje i ostvarivanje lokalnih razvojnih ciljeva. Realizacijom strateških projekata, kako je dodao, jasnije ćemo istaći kvalitativne prednosti i bogatstvo sjeverne regije.

Uvjeren sam da će unapređenje infrastrukture podstaći kvalitetniju valorizaciju potencijala Gusinja, poboljšati životni standard, a turističku ponudu učiniti sadržajnijom. Intenzivnija međuopštinska i prekogranična saradnja, od posebnog su značaja za ravnomjeran regionalni razvoj, što je jedan od primarnih zadataka napretka države, istakao je Spajić u čestitki.

Spajić je izrazio zahvalnost dijaspori, koja ne zaboravlja rodni kraj i u kontinuitetu učestvuje u ekonomskom snaženju, izgradnji i međunarodnoj promociji Gusinja.

Očekujem da će prepoznati i iskoristiti nove, održive preduzetničke šanse i podsticajan poslovni ambijent koji uspostavljamo u Crnoj Gori, zaključuje premijer Spajić u čestitki.