Programi obuka finansirani od strane STO (NTP/FIMIP)

Objavljeno: 2024-08-27 07:00:00 Autor: Ministarstvo ekonomskog razvoja

Programi obuka koje finansira STO (NTP/FIMIP) prvenstveno imaju za cilj pružanje podrške ekonomskom i društvenom razvoju zemalja u razvoju, LDC-a, zemalja sa niskim prihodima i siromašnih, malih i ranjivih ekonomija u oblastima koje se odnose na trgovinsku politiku. Konkretne informacije o uslovima i kriterijumima za selekciju za Holandski program (NTP) i Francusko-irski program Misije (FIMiP) nalaze se u Aneksu pozivnog pisma. Ljubazno pozivamo da pažljivo pregledate isti prije nego što kandidati budu pozvani da podnesu prijave.

Članice mogu kandidovati maksimalno tri prijave za dva programa.

Samo državni službenici koji ispunjavaju zahtjeve iz pozivnog pisma biće uzeti u obzir u procesu selekcije od strane Sekretarijata STO.

Proces prijave sastoji se od sljedećih koraka:

  • Zainteresovani kandidati treba da popune i dostave online formular za prijavu, koji je dostupan na: https://wto.formstack.com/forms/trainingprogrammes2025 uz napomenu da je pored formulara neophodno kroz onlajn sistem dostaviti i ostala prateća dokumenta.
  • Zainteresovani kandidati (državni službenici Crne Gore), a koji ispunjavaju uslove iz pozivnog pisma, a nakon okončanja online prijavljivanja treba i da pošalju prijavu, sa pratećim dokumentima (biografijom, kopijom pasoša i pismom podrške od nadležnog organa koji je nominovao kandidata za prijavu), Ministarstvu ekonomskog razvoja, na sljedeće e-mail adrese: aida.salagic@mek.gov.me i nikoleta.milutinovic@mek.gov.me, najkasnije do 28. avgusta 2024, a kako bi najkasnije do 31. avgusta 2024. dokumentacija bila dostavljena zvaničnim diplomatskim kanalima.

Dokumenta vezana za prijavu:

  • Pozivno pismo
  • Formular za prijavu.