PROMOCIJA ČASOPISA „MAJSKA ZORA“ I POEZIJE MOMČILA BAKRAČA IZ VRBASA

Objavljeno: 2024-09-30 12:43:55 Autor: MDI

U četvrtak, 3.10.2024. godine, održaće se promocija časopisa „Majska zora“ i lirike našeg književnika iz Vrbasa Momčila Bakrača, u Narodnoj biblioteci „Radosav Ljumović“ u Podgorici, sa početkom u 19 sati.

Bakrač je veoma plodan pjesnik, pripovjedač, putopisac i esejista. Član je Udruženja književnika Srbije, Društva književnika Vojvodine, Crnogorskog društva nezavisnih književnika, Matice crnogorske i Nezavisnog društva novinara Vojvodine. Dobitnik je brojnih književnih nagrada. U svojim djelima često bira teme u vezi sa Crnom Gorom odakle potiče. Izdaje i godišnjak, časopis „Majska zora“ u kojem objavljuje poeziju i prozu većinom crnogorskih autora.

Pokrovitelj izdavanja časopisa je Ministarstvo dijaspore, kroz Konkurs o sufinansiranju projekata i programa koje objavljuje svake godine. Ministarstvo će dati logističku podršku ovoj promociji, na kojoj će, pored pjesnika i književnih kritičara Jovanke Vukanović i Miljana Nikolića iz Podgorice, govoriti i Zoran Đukanović iz Ministarstva dijaspore, kao i sam autor. Ministarstvo svesrdno finansijski, tj. kroz sufinansiranje, pomaže ovakve vidove književnog stvaralaštva, kao i autore iz drugih grana umjetnosti.

Pozivamo ljubitelje književne i poetske riječi da prisustvuju ovom događaju.