Promocija knjige "Žene svijeta" u sklopu manifestacije "Dani dijaspore - iseljenika 2024"

Objavljeno: 2024-07-27 18:15:02 Autor: MDI

U četvrtak, 25. jula 2024. godine, u okviru manifestacije "Dani dijaspore - iseljenika 2024" i "Podgoričkog kulturnog ljeta", održana je promocija knjige "Žene svijeta" autorke Branke Bogavac. Događaj je započeo u 21:00h u predivnom ambijentu dvorišta Galerije "Risto Stijović" u Podgorici.

Knjiga "Žene svijeta" pruža uvid u životne priče i postignuća žena širom sveta, istražujući njihov doprinos i uticaj u različitim društvenim sredinama. Autorka Branka Bogavac, renomirana novinarka i publicistkinja, koristi svoje bogato iskustvo kako bi osvijetlila ključnu ulogu koju žene imaju u oblikovanju zajednica na globalnom nivou.

Na promociji su govorili prof. dr Draško Došljak, prof. dr Jasna Tatar Anđelić, Zorica Joksimović, i sama autorka. Razgovor je moderirao Gordan K. Čampar. Knjiga predstavlja treći dio projekta “U sazvežđu velikana” i obuhvata priče o dvadeset žena iz deset zemalja sa četiri kontinenta.

Publika je uživala u dubokim uvidima i emotivnim pričama koje je autorka podijelila, a događaj je pružio odličnu priliku za diskusiju o važnosti doprinosa žena na globalnom nivou.

Zahvaljujemo svim prisutnima koji su svojim prisustvom podržali promociju ove značajne knjige koja proslavlja kulturne doprinose žena iz cijelog svijeta.

Promocija knjige "Žene svijeta" dio je programa Podgoričkog kulturnog ljeta, a realizuje se u saradnji sa Ministarstvom dijaspore.