Radusinović svojim posvećenim radom doprinio razvoju domaćeg teatra

Objavljeno: 2024-08-07 07:22:06 Autor: Ministarstvo kulture i medija

Crnogorska pozorišna scena je, preranim odlaskom glumca Stevana Radusinovića, izgubila dramskog umjetnika autentičnog glumačkog izraza, čiji se stvaralački raspon ogledao u maestralnim interpretacijama, dok je istovemeno zauzimao istaknuto mjesto u crnogorskoj kulturi, kazala je ministarka kulture i medija, dr Tamara Vujović.

Ona je u ime Ministarstva kulture i medija i svoje lično ime izrazila duboko saučešće povodom smrti glumca Stevana Radusinovića.

„Kao dogogodišnji član nacionalnog teatra, Stevan je snažnim umjetničkim pečatom ostavio neizbrisiv trag u pozorišnim predstavama od kojih se posebno izdvajaju „Lažni car Šćepan Mali“, „San ljetnje noći“, „Don Žuan“, „Šćeri moja“, „Zločin i kazna“, „Višnjik“, kao i „Smrtni grijesi“. Crnogorska kulturna scena je izgubila istaknutog umjetnika i profesionalca, koji je svojim talentom i posvećenim radom pomjerao granice u interpretaciji i pružio značajan doprinos razvoju domaćeg teatra“, navela je Vujović u telegramu.

Istakla je da će Radusinović ostati upamćen kao čovjek jedinstvenog umjetničkog rukopisa, voljen od strane kolega i publike, koji je svoj životni put u potpunosti posvetio glumačkom pozivu i obogatio crnogorsku pozorišnu scenu nezaboravnim ulogama i predanim radom.

"Smrt umjetnika u kojoj god dobi predstavlja nemjerljiv gubitak, a odlazak mladog umjetnika koji je još mnogo imao da kaže i da podari, i svojima najbližima, ali i Crnogorskoj kulturi predstavlja tragediju za društvo," zaključuje se u telegramu.