Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodni saziv Vlade Crne Gore.
Arhiva

Registar podsticajnih mjera za investicije za 2020. godinu

Ministarstvo ekonomskog razvoja je u saradnji sa Grupom Svjetske banke kreiralo Registar podsticajnih mjera za investicije sa sveobuhvatnim pregledom dostupnih finansijskih i nefinansijskih programa podrške i podsticajnih mjera i olakšica za privrednike i investitore.

Svrha kreiranja Registra podsticajnih mjera za investicije prepoznata je Akcionim planom Regionalne agende za reforme u oblasti investicija (RIRA) koja se sprovodi u okviru višegodišnjeg Akcionog plana za Regionalni ekonomski prostor na Zapadnom Balkanu (MAP REA).

Registar sadrži podatke o 42 podsticajne mjere koje su domaćim i stranim investitorima dostupne kroz različite programe podrške namijenjene privredi, a koje kreiraju i sprovode nadležna ministarstva.

Postojeća verzija registra pripremljena je na osnovu raspoloživih podataka o podsticajima i olakšicama za privrednike i investitore, relevantnih za 2020. godinu.

Ministarstvo ekonomskog razvoja će u koordinaciji sa nadležnim ministarstvima vršiti redovno i pravovremeno ažuriranje registra, u skladu sa aktuelnim programima podrške i podsticajima za privrednike i investitore.