Rezultati naše policije u EMPACT dokaz da će se kriminalci suočiti s punom snagom našeg bezbjednosnog sistema

Snažno učešće Crne Gore u EMPACT Zajedničkim akcionim danima za zemlje Jugoistočne Evrope 2023 demonstrira našu čvrstu posvećenost borbi protiv prekograničnog kriminala i jačanju regionalne bezbjednosti.

Koordinirane aktivnosti Uprave policije, koje su dovele do značajnih zapljena narkotika, oružja i uspješnih hapšenja, odražavaju efikasnost naših policijskih snaga i doprinose globalnom naporu u suzbijanju organizovanog kriminala. Ovaj uspjeh ističe važnost međunarodne saradnje i našu posvećenost u namjeri da zaštitimo građana Crne Gore i doprinesemo očuvanju regionalne stabilnosti.

Impresivni uspjeh naše Uprave policije, gde je za samo pet dana u novembru mjesecu angažovanjem 200 posvećenih policajaca izvršen detaljan pregled i pretres 247 objekata, brojnih vozila, lica i poštanskih pošiljki, uz hapšenje 45 lica, zapljenu 18 kg kokaina i još mnogo toga jasno pokazuje našu beskompromisnu odlučnost u čišćenju Crne Gore od kriminalnih elemenata. Svaki potez koji preduzimamo šalje jasnu poruku: kriminal u Crnoj Gori neće biti tolerisan.

Kriminalcima koji pokušavaju da koriste našu zemlju kao teren za svoje nezakonite radnje šaljemo jasnu i odlučnu poruku: Crna Gora neće biti plodno tlo za vaše aktivnosti. Neka svako ko razmišlja o izvršenju kriminalnih radnji zna da će se suočiti s punom snagom našeg bezbjednosnog sistema.

Građanima Crne Gore poručujem: Vaša bezbjednost je stub na kojem počiva naša država. Vaš mir i sigurnost su naš najviši prioritet. Pozivamo vas da zajedno gradimo zajednicu u kojoj prevladava povjerenje i međusobno poštovanje. Ujedinjeni u našim naporima, pokazujemo da Crna Gora stoji čvrsto u svojoj posvećenosti pravdi, zakonu i sigurnom prostoru za sve vas.