Saopštenje

Objavljeno: 2024-07-23 09:00:18 Autor: Uprava policije

Policijski službenici Uprave policije – Sektora za borbu protiv kriminala i regionalnih centara bezbjednosti „Zapad“ i „Jug“ su u danima vikenda sproveli pojačane aktivnosti u odnosu na operativno interesantna lica i članove visokorizičnih kriminalnih grupa.

Prilikom sprovođenja ovih aktivnosti na teritoriji Budve, kontrolisane su prostorije jednog hotela u ovom gradu. Ovom prilikom je u jednoj prostoriji zatečeno 16 lica - članova visokorizične organizovane kriminalne grupe iz Crne Gore, kao i operativno interesantnih lica iz regiona, za stolovima tzv. poker teksasa, dok se ispred njih nalazio veći broj čipova za kockanje, kao i podijeljen špil karata.

Po nalogu tužioca u Osnovnom državnom tužilaštvu u Kotoru ova lica su dovedena u službene prostorije Odjeljenja bezbjednosti Budva, te su od njih po nalogu tužioca privremeno oduzete karte, čipovi, pločice i novac u ukupnom iznosu od oko 30.000 eura.

Od njih su u službenim prostorijama prikupljena obavještenja na zapisnik, te policija preduzima dalje mjere i radnje u saradnji sa nadležnim tužilaštvom u cilju utvrđivanja svih okolnosti i činjenica, te eventualne pravne kvalifikacije događaja, a u pravcu otkrivanja krivičnog djela neovlašćeno organizovanje igara na sreću.

U trenutku kontrole navedenih lica utvrđeno je da je u igri bilo oko 289.000 eura.

Takođe, u odvojenim aktivnostima, službenici Sektora za borbu protiv kriminala u saradnji sa službenicima Regionalnog centra bezbjednosti „Jug“ i pripadnicima Sektora policije posebne namjene sproveli su aktivnosti iz svoje nadležnosti u jednoj diskoteci u Budvi, kojom su prilikom kontrolisani visokorangirani članovi jedne organizovane kriminalne grupe.

Među kontrolisanim licima zatečena su lica kojima je sud izrekao mjeru nadzora – zabrana napuštanja mjesta prebivališta i boravišta, a koja su izašla iz UIKS-a po osnovu nedonošenja prvostepene presude u roku od tri godine.

Osim toga, službenici Regionalnog centra bezbjednosti „Zapad“ su u danima vikenda vršili pojačane kontrole na teritoriji Žabljaka, kojom je prilikom kontrolisan veći broj lica i ugostiteljskih objekata, a sve u cilju stvaranja povoljnog bezbjednosnog ambijenta.

Službenici Uprave policije će nesmanjenim intenzitetom nastaviti pojačane aktivnosti na svim nivoima u svim gradovima Crne Gore, sa posebnim akcentom na primorje.