Sastanak sa predstavnicima JPU iz 12 opština koji rade sa djecom RE populacije.

Objavljeno: 2024-06-28 07:11:33 Autor: Ministarstvo prosvjete, nauke i inovacija

U prostorijama MInistarstva prosvjete, nauke i inovacija održan je sastanak sa predstavnicima Javnih predškolskih ustanova iz 12 opština koji rade sa djecom RE populacije.

Na sastanku su prezentovani rezultati popisa RE populacije, sa posebnim akcentom na djecu do 14 godina koja nisu uključena u vaspitno-obrazovni sistem.

Popis je odrađen kao dio projekta u saradnji sa Ministarstvom rada i socijalnog staranja, NVO Help, Ministarstvom za ljudska i manjiska prava i kancelarijom Ombudsmana.

Ovom prilikom, direktori ustanova su predstavili izazove sa kojim se suočavaju pri uključivanju djece RE populacije, a dogovoreni su i naredni koraci i strategija za njihovo intenzivnije uključivanje u predškolske ustanove.

Ispred Ministarstva prosvjete, nauke i inovacija sastanku su prisustvovale Vesna Pejović, načenica za unapređenje kvaliteta za predškolsko i osnovno vaspitanje i obrazovanje i Martin Prenkočaj samostalni savjetnik I, a iz Ministarstva za ljudska i manjinska prava Sokolj Begenaj, načelnik Odjeljenja za unapređenje i zaštitu prava Roma i Egipćana.