Sastanak sa predstavnicima JU Srednja ekonomska škola “Mirko Vešović” iz Podgorice, u vezi implementacije projekta iz domena Regional Challenge Fonda

Objavljeno: 2024-06-21 05:21:57 Autor: Vjera Mitrović-Radošević

U Centru za stručno obrazovanje je danas 20. juna 2024. godine, održan sastanak sa predstavnicima JU Srednja ekonomska škola “Mirko Vešović” iz Podgorice, u vezi implementacije projekta iz domena Regional Challenge Fonda u njihovoj školi. Projekat je usmjeren na implementaciju "zelenih ciljeva” i digitalizaciju u ekonomiji (cirkularna ekonomija i održivi razvoj) u obrazovnom programu Ekonomski tehničar kroz stručne module: Računovodstvo, Preduzetništvo, Osiguranje, Bankarsko poslovanje i Preduzeće za vježbu. Tim iz Centra za stručno obrazovanje, na čelu sa pomoćnicom direktorice, Gordanom Bošković, i koordinatorom za sektor Ekonomija i pravo, Srđanom Obradovićem, razgovarao je sa timom iz Srednje ekonomske škole, koji priprema realizaciju projektnih aktivnosti o značaju ovog projekta za učenike, o mogućnostima implementacije projektnih ciljeva i podršci koja je školi potrebna od strane Centra. Dogovoreni su konkretni koraci u daljoj saradnji i iskazano je veliko zadovoljstvo zbog progresivne inicijative sjajnih nastavnica JU Srednja ekonomska škola “Mirko Vešović” i predanog rada na unapređenju ambijenta za učenje u ovoj školi.

  Predstavnici JU Centar za stručno obrazovanje na ovom sastanku, pored Gordane Bošković, pomoćnice direktorice, i Srđana Obradovića, koordintora u Odjeljenju za razvoj kvalifikacija u stručnom obrazovanju, bile su i Jelena Bojović, rukovoditeljka Odjeljenja za međunarodnu saradnju i projekte, Slavica Jovanović, samostalna savjetnica I u Odjeljenju za razvoj kvalifikacija u stručnom obrazovanju, Džana Baković i Vjera Mitrović-Radošević, samostalne savjetnice I u Odjeljenju za kvalitet, istraživanje i kontinuirani profesionalni razvoj.