Sastanak u okviru regionalnog projekta „Unapređenje kvaliteta obrazovanja i obuke u jugoistočnoj Evropi“ – EQET SEE

Objavljeno: 2024-07-19 10:17:00 Autor: Ivan Marković

U okviru regionalnog projekta „Unapređenje kvaliteta obrazovanja i obuke u jugoistočnoj Evropi“  – EQET SEE, održan je regionalni sastanak na temu „Prema nacionalnoj verifikaciji i održivosti treninga za eksterne evaluatore i održivost rezultata projekta“  10. i 11. jula 2024. godine u Baru.

Tokom dvodnevnog sastanka diskutovalo se o trenutnim i budućim aktivnostima ovog projekta. Nacionalne kontakt osobe su izvještavale o aktivnostima u vezi sa održanim nacionalnim sastancima na temu prilagođavanja i korišćenja materijala za obuku eksternih evaluatora na nacionalnom nivou, kao i rezultatima upitnika o potrebama evalutora za obukama koje bi trebalo uvažiti i implementirati u program obuke.

Takođe, iznijet je plan i dinamika nacionalnih obuka koje će se održati tokom IV kvartala ove godine.

Bilo je riječi o uspostavljanju sinergije, tj. zajedničkim aktivnostima stručnog obrazovanja i osiguranja kvaliteta, kao i promociji i održivosti rezultata projekta na regionalnom i nacionalnom nivou.

Moderatoka ovog sastanka, Tina Šarić, je predstavila plan daljih aktivnosti projekta.

U okviru svoje komponente ispred Centra za stručno obrazovanje ovom događaju je prisustvovao Ivan Marković, rukovodilac Odjeljenja za obrazovanje odraslih i cjeloživotno učenje, u svojstvu nacionalnog koordinatora. Na sastanku je bila prisutna i Sandra Brkanović, samostalna savjetnica I u Odjeljenju za međunarodnu saradnju i projekte JUCSO.