Šćekić: Mladi su pokretači promjena i nosioci inovacija

Objavljeno: 2024-08-12 13:00:00 Autor: Ministarstvo sporta i mladih PR služba

Ministar sporta i mladih Dragoslav Šćekić čestitao je 12. avgust, Međunarodni dan mladih.

 Ministar Šćekić je u čestitki napisao da je 12. avgust dan kada slavimo snagu, energiju i neizmjerni potencijal mladih ljudi, koji su pokretači promjena, nosioci inovacija i snaga koja oblikuje bolju budućnost za sve nas. Njihova maštovitost, kreativnost i upornost u suočavanju sa izazovima, kako je napisao, čine ih ključnim akterima u izgradnji boljeg svijeta. 

 “Svijet je suočen s brojnim izazovima, od klimatskih promjena do društvenih nejednakosti, ali vaša hrabrost i odlučnost pokazuju da nema prepreke koju ne možete savladati. Vaše ideje, snovi i vizije nisu samo inspiracija – one su pokretačka snaga koja može preoblikovati društvo i stvoriti pravedniji i održiviji svijet.

Na ovaj poseban dan, želim vam da ostanete dosljedni sebi, da nastavite vjerovati u svoje sposobnosti i da se uvijek borite za ono u što vjerujete. Neka vas ne obeshrabre izazovi na vašem putu, već neka vas oni motivišu da budete još bolji, još jači i još odlučniji”, poručio je Šćekić.

 On je kazao da su mladi budućnost, ali i sadašnjost, kao i da svaki njihov korak danas oblikuje svijet u kojem ćemo svi zajedno živjeti.

“Zbog toga, neka vas prati ne samo sreća, već i mudrost da svoje talente usmjerite ka stvaranju boljeg svijeta za sve.

Neka vaši snovi budu veliki, vaša srca puna nade, a vaš put ka uspjehu svijetao i ispunjen radostima!

Nastavite biti hrabri, kreativni i nezaustavljivi – jer svijet treba vaš glas i vašu energiju”, zaključio je Šćekić.