Održan "Senior Fest Kotor 2024" manifestacija namijenjena starijoj životnoj populaciji

Objavljeno: 2024-05-14 08:38:00 Autor: Ministarstvo rada i socijalnog staranja

Na Pjaci Svetog Tripuna u Starom gradu u Kotoru, održan je "Senior Fest Kotor 2024.", manifestacija namijenjena starijoj životnoj populaciji, koju po prvi put organizuje Dom starih "Grabovac" iz Risna, uz podršku nadležnog Ministarstva rada i socijalnog staranja, Opštine Kotor i Turističke organizacije opštine Kotor.

Uvodna obraćanja imali su direktor JU Dom starih „Grabovac“ Srđan Dragomanović i predsjednik opštine Kotor Vladimir Jokić, a manifestaciju je otvorila ministarka rada i socijalnog staranja Naida Nišić.

Festivalu su prisustvovali državna sekretarka Ministarstva rada i socijalnog staranja Anđela Bašović i direktorica Direktorata za socijalno staranje i dječju zaštitu Mersida Aljićević, direktori domova starih iz Podgorice, Pljevalja, Nikšića i Bijelog Polja, kao i direktorica Centra za socijalni rad za opštine Kotor, Tivat i Budva. Pored rukovodstva ustanova, manifestaciji su pristustvovali stručni radnici i medicinsko osoblje ustanova.

Pravo učešća na Senior festu imali su građani stariji od 65 godina, 30 korisnika iz domova za starije, 12 korisnika iz Dnevnog boravka, a ukupno se prijavio 181 učesnik. Takmičili su se u raznim disciplinama, grupnim i individualnim sportovima, plesu, društvenim igrama.

U saradnji sa brojnim donatorima i lokalnom samoupravom, svim takmičarima obezbjeđene su vrijedne nagrade. Neke od nagrada su: mobilni telefoni, poklon vaučer večera + Spa u Hotelu Hyatt za dvije osobe, 20 vaučera od 50 eura za kupovinu u Mega promet marketima, 50 ulaznica za žičaru Kotor - Lovćen Cable car, vožnja gliserom za dvije osobe do ostrva Golden Wave, torte Forza Kotor, večera za dvije osobe u Hotelu Vardar, frizerske usluge za dvije osobe u frizerskom salonu „ Bajlo“, dvije večere za 4 osobe u Konobi Akustik.

Nagrade je, na Trgu od oružja, svečano uručila ministarka Naida Nišić,  nakon čega je za sve prisutne upriličen koncert Kic Pop hora iz Podgorice.