Zatvaranje Šesnaeste ljetnje škole za mlade diplomate „Gavro Vuković”

Objavljeno: 2023-07-06 11:45:00 Autor: Ministarstvo vanjskih poslova

Šesnaesta ljetnja škola za mlade diplomate „Gavro Vuković“ koja se ove godine održava pod nazivom „Towards a New World (Dis)Order“, svečano će biti zatvorena ceremonijom dodjele sertifikata polaznicima, sjutra sa početkom u 11.30 časova na Vili Gorica.

Ljetnja škola je tokom ove sedmice okupila 50 mladih kreatora politika i diplomata iz 39 zemalja svijeta, koji su imali priliku da sa uglednim predavačima, teoretičarima i praktičarima međunarodnih odnosa razmijenjuju mišljenja o ulozi i značaju diplomatije u očuvanju mira i bezbjednosti, prevazilaženju kriza i razvijanju novih modela saradnje na međunarodnom planu, te da, kroz bogat program, upoznaju kulturna i prirodna bogatstva naše zemlje.

Na ceremoniji dodjele sertifikata učestovovaće predstavnici diplomatskog kora, ispred kojeg će se prisutnima obratiti ambasador Savezne Republike Njemačke u Crnoj Gori Peter Felten, dok će polaznicima ovogodišnje Ljetnje škole sertifikate uručiti generalni sekretar Ministarstva vanjskih poslova Robert Markić.

Predstavnici medija ulaze u Vilu „Gorica“ korišćenjem godišnje akreditacione kartice Vlade koja važi uz lični identifikacioni dokument. Novinari, foto-reporteri i snimatelji koji nemaju akreditaciju potrebno je da je zatraže pravovremeno od Ministarstva vanjskih poslova dopisom na adresu: pr@mfa.gov.me, najkasnije do sjutra do 9.00 časova.