STO napredni kurs trgovinske politike

Objavljeno: 2024-07-17 09:51:00 Autor: Ministarstvo ekonomskog razvoja

Institut za obuku i tehničku saradnju organizuje STO napredni kurs trgovinske politike (ATPC) u 2024. godini, na engleskom jeziku, od 14. oktobra do 6. decembra 2024. godine u Ženevi, Švajcarska. Kurs je specijalizovana obuka "Nivo 3" i članice mogu imenovati do pet predstavnika. Kurs je namijenjen službenicima koji su direktno uključeni u rad u vezi sa STO i koji već posjeduju dobro znanje o opštim karakteristikama sistema STO i STO sporazuma.

Zainteresovani kandidati (državni službenici Crne Gore), a koji ispunjavaju uslove iz pozivnog pisma treba da pošalju prijavu, sa pratećim dokumentima (biografijom i kopijom pasoša), Ministarstvu ekonomskog razvoja, na sljedeće e-mail adrese: aida.salagic@mek.gov.me i nikoleta.milutinovic@mek.gov.me, najkasnije do 24. jula 2024.

Naime, formular za prijavu mora biti popunjen i potpisan od strane kandidata i resora koji ga imenuje, kao i pečatiran, i zvaničnim kanalima dostavljen Institutu za obuku i tehničku saradnju STO-a (putem Misije u Ženevi) najkasnije do 2. avgusta 2024. godine.

Samo državni službenici koji ispunjavaju zahtjeve iz pozivnog pisma biće uzeti u obzir u procesu selekcije od strane Sekretarijata STO.

Dokumenta vezana za prijavu:

  • Pozivno pismo
  • Formular za prijavu.