Stvoreni uslovi da zainteresovani steknu licencu za ispitivača za polaganje vozačkog

Objavljeno: 2024-07-31 06:38:21 Autor: Ministarstvo prosvjete, nauke i inovacija

Ministarstvo prosvjete, nauke i inovacija stvorilo je sve uslove da zainteresovana lica mogu steći licencu za ovlašćenog ispitivača za polaganje vozačkog ispita.

U prethodnom periodu urađen je i usvojen Pravilnik o sadržaju zahtjeva za izdavanje, odnosno produženje licence za ovlašćenog ispitivača za polaganje vozačkog ispita, sadržaju licence i sadržaju i načinu vođenja evidencije o izdatim licencama.

Pored toga, Nacionalni savjet za obrazovanje pripremio je ,,Program obrazovanja za sticanje ključnih vještina za ovlašćenog ispitivača za polaganje vozačkog ispita”.

Na osnovu podnesenih zahtjeva za izdavanje licence za rad, Ministarstvo prosvjete, nauke i inovacija sprovelo je provjeru ispunjenosti uslova za dobijanje licence, za realizaciju navedenog programa obrazovanja dva provajdera obrazovanja odraslih.

Nakon završene obuke kod provajdera obrazovanja odraslih, zainteresovana lica ispit polažu pred komisijom koju obrazuje Ministarstvo prosvjete, nauke i inovacija.

Posebno želimo da istaknemo, da je u skladu sa Sporazumom o saradnji između Ministarstva i Mašinskog fakulteta Univerziteta Crne Gore, jedan od provajdera koji će sprovoditi obuke u skladu sa pomenutim programom obrazovanja i Mašinski fakultet Univerziteta Crne Gore.