Tokom vikenda lišeno slobode 73 vozača

Objavljeno: 2024-07-16 10:07:15 Autor: Uprava policije

Tokom prethodnih dana praznika, od 12. do 16. jula, na crnogorskim putevima evidentirane su 64 saobraćajne nezgode, u kojima su dva lica smrtno stradala, dok je šest lica zadobilo teške, a 31 lice lake tjelesne povrede.

U istom periodu, pripadnici saobraćajne policije su u okviru represivnih aktivnosti podnijeli 182 prekršajne prijave, izdali 1.467 prekršajnih naloga, privremeno oduzeli 34 para registarskih oznaka i isto toliko vozila isključili iz saobraćaja.

Slobode je lišeno 73 vozača zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola, opojnih droga ili drugih psihoaktivnih supstanci i ostalih težih prekršaja iz oblasti saobraćaja.

Od tog broja njih 57 je lišeno slobode zbog vožnje pod dejstvom alkohola u organizmu u nedozvoljenoj količini, 11 vozača je lišeno slobode zbog vožnje pod dejstvom opojnih droga ili drugih psihoaktivnih supstanci, i pet vozača zbog počinjenih drugih težih prekršaja iz oblasti Zakona o bezbjednosti saobraćaja na putevima.

Od ukupnog broja lica lišenih slobode, njih 14 je lišeno slobode u Podgorici, deset u Nikšiću, devet u Baru, i devet u Budvi.