U Beranama došlo do fizičkog sukoba više lica, policija i tužilaštvo preduzimaju aktivnosti iz svojih nadležnosti

Objavljeno: 2024-07-17 13:09:09 Autor: Uprava policije

Sinoć je oko 19.30 časova dežurna služba Odjeljenja bezbjednosti Berane obaviještena da je u naselju Rudeš u tom gradu došlo do narušavanja javnog reda i mira od strane više lica.

Policija je postupila u odnosu na predmetnu prijavu i izašla na lice mjesta, gdje je zatečeno više lica koja su se fizički sukobila, te je pravovremenom reakcijom policijskih službenika dalji sukob na licu mjesta spriječen.

Na licu mjesta su pronađeni i izuzeti tragovi i predmeti koji će biti predmet odgovarajućih vještačenja, te policija preduzima dalje mjere i radnje na utvrđivanju svih okolnosti i činjenica i rasvjetljavanja događaja.

Osim toga, prilikom zbrinjavanja ovih lica u Urgentni centar Berane, gdje su upućeni na ukazivanje ljekarske pomoći, dio njih je pričinio oštećenja na ulaznim vratima pomenutog objekta, a na čijoj se identifikaciji preduzimaju mjere i radnje.

Nakon ukazivanja ljekarske pomoći kod sedam lica su konstatovane lake tjelesne povrede, najvjerovatnije nanijete upotrebom fizičke snage ili podesnim sredstvom.

Od identifikovanih lica su prikupljena obavještenja i sa cjelokupnim događajem je upoznat tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Beranama koji će se naknadno izjasniti o eventualnoj pravnoj kvalifikaciji djela.