U Budvi uhapšeno lice zbog nasilničkog ponašanja

Objavljeno: 2024-07-23 13:20:33 Autor: Uprava policije

Postupajući po prijavi građana da je u dvorištu porodične kuće, u naselju Pržno u Budvi, odbačen pištolj, službenici Odjeljenja bezbjednosti Budva su 21. jula, pretragom navedenog lica mjesta pronašli i izuzeli gasni pištolj.

Preduzimajući dalje mjere i radnje u cilju identifikacije lica koje je odbacilo oružje, policijski službenici su operativnim putem došli do saznanja da je prethodne večeri, uz prijetnju pištoljem fizički napadnut vlasnik jednog ugostiteljskog objekta u Pržnom. Nakon prikupljenog obavještenja od oštećenog, policijski službenici su identifikovali lice A.M. (49) iz Budve kao izvršioca.

Po naredbi sudije za istragu Osnovnog suda u Kotoru, policijski službenici su izvršili pretres stana i drugih prostorija koje koristi A.M., kod kojeg su tom prilikom pronašli 50 komada municije kalibra 7.65 mm i 30 gumenih metaka nepoznate marke.

O preduzetim mjerama i radnjama upoznat je dežurni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Kotoru po čijem je nalogu A.M. lišen slobode i protiv njega je podnijeta krivična prijava zbog sumnje da je izvršio krivično djelo nedozvoljeno držanje i nošenje oružja i eksplozivnih materija i krivično djelo nasilničko ponašanje.