U saradnji sa NVO “Udruženje roditelja” na Festivalu Porodica fest na Cetinju: Svi u park predstavljene aktivnosti druge godine kampanje #PlantHealth4Life

Objavljeno: 2024-06-18 07:57:22 Autor: UBHVFP

U okviru druge godine kampanje #PlantHealth4Life koju organizuje Evropska agencija za bezbjednost hrane (EFSA) u saradnji sa Upravom za bezbjednost hrane, veterinu i fitosanitarne poslove (UBHVFP) organizovanja je promocija aktivnosti kampanje, kao i podjela promotivnih materijala i letaka o štetnim organizmima.

Aktivnost je organizovana u saradnji sa NVO “Udruženje roditelja” koji su nam omogućili da predstavimo ciljeve kampanje na Festivalu Porodica fest na Cetinju: Svi u park u subotu 15. juna.

Fitosanitarna inspektorka Darja Kraljević je kroz prezentaciju i „biljnu pitalicu“ zainteresovanim posjetiocima predstavila aktivnosti kampanje, dala savjete o održavanju zdravlja bilja, kao i o opasnostima online kupovine bilja bez biljnog pasoša i podijelila letke UBHVFP, dok je Mirjana Lekić, EFSA fokalna tačka za Crnu Goru, predstavila rad i aktivnosti EFSA-e.