Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Saopštenje: Podsticaće se interesovanje kineskih investitora i turista za Crnu Goru

Objavljeno: 13.09.2013. 20:16 Autor: Ministarstvo održivog razvoja i urizma
Crna Gora i NR Kina radiće na daljem unaprijeđenju dobrih odnosa kroz, između ostalog, saradnju u turizmu, zaključeno je na današnjem sastanku ministra održivog razvoja i turizma Branimira Gvozdenovića sa ambasadorom NR Kine u Crnoj Gori, NJ.E. Ži Žaolinom.

Tokom susreta su razmijenjene informacije o realizaciji do sada uspostavljenih investiconih partnerstava na infrastrukturnim i drugim projektima, te mogućnostima za otpočinjanje novih.

Ambasador Žaolin uručio je ministru Gvozdenoviću poziv za učešće na turističkom sajmu u gradu Kunming, provincija Junan, koji se održava 24 – 27. oktobra o.g od strane kineske Nacionalne uprave za turizam. Ambasador je istakao da je ovo dešavanje dobra prilika kako za promociju Crne Gore, tako i za razmjenu iskustava i otpočinjanje saradnje sa poslenicima iz ove oblasti. Riječ je o velikoj izložbi koja se prostire na 50 000 m2 sa preko 2000 štandova, a očekuju se posjetioci iz preko 100 država.

Usljed udaljenosti Crne Gore i NR Kine, ali i specifičnih zahtjeva kineskih turista koje karakteriše tražnja za sadržajima iz više zemalja, sagovornici su se složili da je, u nastupu prema kineskom tržištu, koristan rad na zajedničkoj, integrisanoj, ponudi Crne Gore i susjeda. Iz NR Kine je, samo prošle godine, putovalo oko 100 miliona građana, te je u tom kontekstu izražena potreba za daljim unaprijeđenjem promocije i konekcija sa ovim velikim emitivnim tržištem.

Zaključeno je da u narednom periodu treba planirati aktivnosti u cilju realizacije dodatnih vidova saradnje i povezivanja privrednika dvije zemlje.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?