Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Održan Okrugli sto povodom Javne rasprave S3

Objavljeno: 10.06.2019. 19:54 Autor: Ministarstvo nauke
Ministarstvo nauke Ministarstvo nauke

Ministarstvo nauke organizovalo je danas Okrugli sto u okviru Javne rasprave o nacrtu Strategije pametne specijalizacije (2019-2024).

Događaju su prisustvovali predstavnici: Kabineta predsjednika Vlade, Ministarstva ekonomije, Ministarstva poljoprivrede, Ministarstva saobraćaja, Privredne komore Crne Gore, Univerziteta Crne Gore – Elektrotehničkog fakulteta, Uprave za statistiku, Centra za ekotoksikološka ispitivanja, Udruženja za razvoj poljoprivrede Crne Gore.
Ministarstvo nauke
Ispred Ministarstva nauke prezentaciju Strategije pametne specijalizacije održali su članovi S3 tima, dr Darko Petrušić i dr Nina Radulović, napominjući da je Crna Gora pohvaljena od strane Evropske komisije o naporima koje je uložila i ostvarila u izradi Strategije.

Nakon usvajanja na nacionalnom nivou do kraja juna ove godine, a u kontekstu implementacije Strategije, dr Darko Petrušić najavio je otvaranje Nacionalne kancelarije za Pametnu specijalizaciju, kao i uspostavljanje Savjeta za pametnu specijalizaciju koji će omogućiti sprovođenje ove državne strategije.

Ministarstvo nauke je na svojoj veb stranici objavilo Javni poziv za učešće u javnoj raspravi o Nacrtu Strategije pametne specijalizacije (2019-2024), u trajanju od 20 dana, u periodu od 25. maja do 14. juna 2019. godine. Nakon sugestija i komentara dobijenih po Javnom pozivu, Ministarstvo nauke će dostaviti Vladi Prijedlog Strategije pametne specijalizacije na razmatranje i usvajanje.

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?