Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Odrzana edukacija za mlade pripadnike romske i egipćanske populacije u organizaciji Ministarstva za ljudska i manjinska prava

Objavljeno: 18.11.2019. 20:10 Autor: PR Sluzba

Ministarstvo za ljudska i manjinska je u Budvi 16 i 17. novebra 2019. godine organizovalo „edukaciju za mlade pripadnike romske i egipćanske populacije sa fokusom na svaranje lidera u preuzimanju odgovornosti u daljim integracijama ove manjinska zajednice“, a koja proizilazi iz Akcionog plana za sprovođenje „Strategije za socijalnu inkluziju Roma i Egipćana u Crnoj Gori 2016-2020 godinu“ za 2019. godinu.

Cilj ovih edukacija je podizanje svijesti mladih, obrazovanih i uspješnih osoba iz romske i egipćanske populacije kako bi pokrenuli/le promjene u svojim zajednicama u cilju uključivanja ove ranjive grupe u sve društvene procese crnogorskog društva, i kako bi više motivisali svoju zajednicu na sveobuhvatnu integraciju i zajednički radili na smanjenju siromaštva.

Mladi lideri/ke iz romske i egipćanske zajednice, posebno oni koji su završili fakultet ili su u završnoj godini, kao i svi drugi mladi koji su željni promjena za bolji život iz ove zajednice, se tokom ovih edukacija dodatno  motivišu i ohrabruju da sami pronalaze rješenja na koji način bi mogli zajedno djelovati i šta bi oni konkretno trebali preduzeti kako bi pokrenuli svoju zajednicu u cilju što većeg uključivanja u sve društvene procese.

Osim predstavnika ministarstva za ljudska i manjinska prava, kao predavači bili su predstavnici romske i egipćanske zajednice iz Sjeverne Makedonije koji su prezentovali svoja iskustva. Ovo je treća radionica na istu temu koju Ministarstvo za ljudska i manjinska prava organizuje u različitim gradovima.

Ministarstvo za ljudska i manjinska prava

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?