Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Predstavnici Uprave za dijasporu u službenoj posjeti organizacijama dijaspore – iseljenika u A.P. Vojvodini

Objavljeno: 11.02.2021. 14:25 Autor: uzd
U Vrbasu 6.02.2021. godine, predstavnici Uprave za dijasporu, direktor mr Predrag Mitrović i pomoćnik direktora mr.sc. Ivan Jovović, sastali su se sa rukovodstvom Crnogorskog vijeća prof. dr Milenkom Perovićem, Draganom Marković i Mirkom Zečevićem i razgovarali o konkretnim aktivnostima i planom rada za 2021. godinu. Takođe, delegacija Uprave za dijasporu u Vrbasu, sastala se i sa predstavnicima udruženja Crnogorskih elekotora Srbije Nikolom Tripković, Mihailom Miletićem i Miodragom Šoć.
Na sastanku su se predstavnici Uprave za dijasporu upoznali sa dosadašnjim radom Crnogorskog vijeća koji je dobrim dijelom bio ograničen okolnostima izazvanim pandemijom korona virusa, a uslijed toga sa predstavnicima Uprave usaglašeno je da bi do kraja februara tekuće godine trebao biti izrađen plan rada svih konsistuenata.

UZD

Utvrđeno je da će aktivnosti Crnogorskog vijeća u ovoj godini započeti zvaničnim otvaranjem objekta u Vrbasu, programom koji sadrži promocije knjiga „Dijaspora Crne Gore u prošlosti i sadašnjosti“ i „Krugovi slobode“, autora prof. dr Milenka Perovića. Takođe je istovremeno planirano i postavljanje izložbe „Od Medove do Lovćenske vile“, povodom obilježavanja 105-godišnjice stradanja crnogorskih iseljenika, koja će biti naknadno postavljena u svim mjestima i gradovima gdje postoji veća koncentracija crnogorske zajednice. Predstavnici Crnogorskog vijeća iskazali su zadovoljstvo i želju da ovim povodom imaju namjeru da upute poziv za prisustvo najvišim državnim adresama Crne Gore.
Tokom sastanka, delegaciju Uprave za dijasporu, su predstavnici Crnogorskih elektora Srbije obavijestili da su započeli aktivnosti na većoj zastupljenosti crnogorske zajednice u medijskom prostoru R. Srbije sa željom i ciljem da se prikaže pozitivna slika o crnogorskoj zajednici i istakne doprinos na saradnji između države prijema naših iseljenika i Crne Gore.
U okviru iste radne posjete organizacijama dijaspore u R. Srbiji, dana 7.02.2021. godine predstavnici Uprave za dijasporu sastali su se sa predstavnicima Udruženja Crnogoraca Kula,na kojem se razgovaralo o aktuelnim temama koje se odnose na individualna i kolektivna prava Crnogoraca na tom području.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?