Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Podsjetnik za poreske obveznike: Iskoristite pravo na jednokratnu finansijsku pomoć za uspostavljanje sistema elektronske fiskalizacije do 31. marta 2021. godine

Objavljeno: 29.03.2021. 15:45 Autor: Uprava prihoda - I.B.

      

Uprava prihoda podsjeća poreske obveznike da lica koja uspostave sistem elektronske fiskalizacije zaključno sa 31.03.2021. godine mogu ostvariti pravo na finansijsku pomoć u iznosu od 100 eura, ukoliko privrednu djelatnost obavljaju u nekoj od djelatnosti koje su prepoznate kao ugrožene i ukoliko su izmirili sve poreze i doprinose na zarade zaposlenih koji su bili dospjeli za plaćanje na dan 30.09.2020. godine ili redovno izmiruju reprogramirane obaveze.

Pravo se ostvaruje bez podnošenja zahtjeva i bez potvrde o namjeni utrošenih sredstava, na način što će, nakon zvanične registracije, fiksni iznos finansijske pomoći biti uplaćen na tekući račun lica.

Jednokratna finansijska pomoć za uvođenje sistema elektronske fiskalizacije obezbijeđena je kroz mjere podrške Vlade Crne Gore privredi i građanima za I kvartal 2021. godine u cilju pružanja podrške privrednim subjektima koji posluju u ugroženim djelatnostima. 


U prilogu: Lista ugroženih djelatnosti

UPRAVA PRIHODA CRNE GORE

 

 

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?