Мања слова Већа слова РСС

Најаве

11.05.2021

Министарка просвјете, науке, културе и спорта, проф. др Весна Братић у званичној посјети Србији

10.05.2021

Сјутра укидање наплатне рампе на путу Мељине - Петијевићи

10.05.2021

Ванредна конференција за медије потпредсједника Владе др Дритана Абазовића поводом мишљења ВК

07.05.2021

Конференција за медије поводом представљања нових епидемиолошких мјера

06.05.2021

ДОПУНА НАЈАВЕ: Конференција за медије након 23. сједнице Владе ЦГ у 14.30

06.05.2021

Министар вањских и европских послова Републике Хрватске боравиће сјутра у званичној посјети ЦГ

06.05.2021

У четвртак, 06. маја 23. сједница Владе ЦГ

05.05.2021

Мађарски министар вањских послова и трговине сјутра у званичној посјети Црној Гори

03.05.2021

Посјета комесара Вархељија ЦГ поводом прве испоруке Пфизер/БиоНТецх вакцина које финансира ЕУ

01.05.2021

Регионални директор СЗО за Европу у званичној посјети Црној Гори

Питајте Владу

 

Пријава злоупотребе службених возила

 

Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде и општина Беране подијелили пластенике: Подршка пољопривредницима

Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде и општина Беране подијелили пластенике: Подршка пољопривредницима
Датум објаве 30.04.2021 17:19 | Аутор Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде | Извор: Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде

Испис Штампај страницу


Заједничком акцијом  Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде и Општине Беране подијељено је 100 пластеника у овој серији, од планираних 180, пољопривредним произвођачима са територије општине Беране.

Министар Александар Стијовић и предсједник Општине Тихомир Богавац поздравили су пољопривреднике и пожељели им срећу у раду и добар род.

Прије тога одржан је састанак у згради Општине којем су присуствовали, осим предсједника Општине и министра Стијовића, и предсједник СО Беране Новица Обрадовић, секретар за пољопривреду, туризам и водопривреду Божо Премовић, секретар за пројекте и инвестиције Свето Митровић, секретар за финансије и економски развој Бојан Радошевић, директор Туристичке организације Иван Радевић, менаџер Општине Владимир Ђаковић и помоћник у Секретаријату за пољопривреду, туризам и водопривреду Милутин Мићовић.

На састанку је било ријечи о изградњи Куће пољопривреде у Беранама, гдје ће се под једним кровом наћи све пољопривредне институције како са државног, тако и на локалном нивоу.

„Овај пројекат је од изузетног значаја за Општину Беране. Посебну захвалност дугујемо због тога министру Стијовићу. Предвиђено је да у тој Кући пољопривреде буду и канцеларије општинског Секретаријата за пољопривреду, туризам и водопривреду и Регионална канцеларија МИДАС ИИ. Реализацијом овог пројекта омогућиће се лакше остваривање пољопривредних права и субвенција пољопривредним произвођачима“, казао је предсједник Општине Беране Тихомир Богавац.

Министар Александар Стијовић је навео да и на овај начин, додјелом пластеника, сви заједно радимо на унапређењу услова за пољопривреднике.

„Намјера министарства на чијем сам челу јесте да се у наредном периоду више улаже на сјевер како би се подигао стандард живота становништва”, рекао је министар Стијовић.

Секретар за пољопривреду Божо Премовић назначио је важност улагања у пољопривреду и представио план и програм рада Секретаријата кроз мјере Агробуџета за 2021. годину.

Према његовим ријечима Општина Беране из године у годину увећава новчана средства за субвенције и мјере, а самим тим и број мјера се увећава.

„Ове године кроз Агробуџет реализоване су следеће мјере: подршка развоју тржишне производње млијека, премије за приплодне јунице у чистој раси, подршка за набавку приплодних јуница, субвенције за ретву стрних жита, набавка садница континенталног воћа, премије за откуп плодова малине, премије по пчелињем друштву, премије угледним пољопривредним произвођачима, подршка општим сервисима у пољопривреди, подршка управљању ризицима у пољопривреди, субвенције за постојеће воденице и њихово одржавање, подршка развоју туризма, набавка софтвера и опреме за израду базе података, субвенције у плаћању обавеза осигурања пољопривредним произвођачима и данашња мјера коју реализујемо, субвенција за набавку пластеника“, казао је Премовић.

Министру се Александру Стијовићу се захвалио на посјети и предсједник Скупштине Новица Обрадовић, истичући да се надају наставку и јачању сарадње.

Руководство Општине је изразило спремност за помоћ у рјешавању проблема са лутајућим грлима на државном нивоу. Било је ријечи и о ангажовању војске за пробијање путева у руралном дијелу општине.

Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде