Manja slova Veća slova RSS

Pitajte Vladu

 

Prijava zloupotrebe službenih vozila

 

Ministarstvo ekonomskog razvoja svim građankama i građanima Crne Gore, želi srećan Međunarodni praznik rada

Ministarstvo ekonomskog razvoja svim građankama i građanima Crne Gore, želi srećan Međunarodni praznik rada
Datum objave 01.05.2021 10:00 | Autor mek | Izvor: Ministarstvo ekonomije

Ispis Štampaj stranicu


Ovogodišnji Praznik rada dočekujemo slaveći doprinos koji su zaposleni žene i muškarci dali u cilju napretka i održivog razvoja Crne Gore.

Ovo je prilika za razmišljanje o izazovima sa kojima se svakodnevno susreću zaposleni –žene, muškarci i mladi, posebno u uslovima pandemije Covid 19 i promjenama koje je ona izazvala kako u privredi kao cjelini tako i na radnom mjestu.

Ističemo punu posvećenost Vlade da zajedničkim naporima, u saradnji sa socijalnim partnerima radimo na promovisanju dostojanstvenog rada za sve, rada koji je produktivan, kojim se ostvaruje dostojanstveni prihod, zaštita na radu, socijalno osiguranje za članove porodice, jednake mogućnosti i jednak tretman, veće šanse za lični razvoj i socijalnu integraciju, sloboda organizovanja i učestvovanje u donošenju odluka.

Stoga svim građankama i građanima Crne Gore, želimo srećan Međunarodni praznik rada uz nastojanje da zajedničkim naporima radimo na ostvarivanju dostojanstvenog rada, rada koji nije samo izvor prihoda, već što je još važnije izvor ličnog dostojanstva, porodične stabilnosti, mira u zajednici i privrednog rasta koji otvara mogućnosti za produktivna radna mjesta i razvoj preduzeća.