Мања слова Већа слова РСС

Најаве

11.05.2021

Министарка просвјете, науке, културе и спорта, проф. др Весна Братић у званичној посјети Србији

10.05.2021

Сјутра укидање наплатне рампе на путу Мељине - Петијевићи

10.05.2021

Ванредна конференција за медије потпредсједника Владе др Дритана Абазовића поводом мишљења ВК

07.05.2021

Конференција за медије поводом представљања нових епидемиолошких мјера

06.05.2021

ДОПУНА НАЈАВЕ: Конференција за медије након 23. сједнице Владе ЦГ у 14.30

06.05.2021

Министар вањских и европских послова Републике Хрватске боравиће сјутра у званичној посјети ЦГ

06.05.2021

У четвртак, 06. маја 23. сједница Владе ЦГ

05.05.2021

Мађарски министар вањских послова и трговине сјутра у званичној посјети Црној Гори

03.05.2021

Посјета комесара Вархељија ЦГ поводом прве испоруке Пфизер/БиоНТецх вакцина које финансира ЕУ

01.05.2021

Регионални директор СЗО за Европу у званичној посјети Црној Гори

Питајте Владу

 

Пријава злоупотребе службених возила

 

НАЈАВА: Регионални директор СЗО за Европу у званичној посјети Црној Гори

Датум објаве 01.05.2021 08:58 | Аутор ПР служба | Извор: Министарство здравља

Испис Штампај страницу


Регонални директор Свјетске здравствене организације за Европу др Ханс Х. Клуге, 06. и 07. маја 2021. године, борави у првој званичној посјети Црној Гори.

Осим што је израз поштовања према Црној Гори, ова посјета представља прилику за политички и експертски дијалог, не само о одговору на ЦОВИД, као монументалном здравственом, социјалном и економском изазову, већ и о потреби редефинисања приоритета секторских политика, бољем позиционирању здравља на политичкој и развојној агенди, као снажне детерминанте економског развоја и социјалне кохезије.

Током боравка у Црној Гори, др Клуге сусрешће се са предсједником Владе проф. др Здравком Кривокапићем и предсједником Скупиштине Алексом Бечићем, а своју посјету почеће састанком са министарком здравља др Јеленом Боровинић Бојовић и представницима Министарства здравља, укључујући и руководиоце Института за јавно здравље и Клиничког центра Црне Горе.
Теме састанка биће одговор на ЦОВИД 19, Програм рада СЗО за Европу, као основ израде нове здравствене политике у Црној Гори, улагање у здравствену сигурност и дефинисање оквира сарадње за успостављање Кризниг центра (ЕОЦ), унапријеђивање заштите од финансијскиг ризика приликом коришћења здравствених услуга, јачање примарне здравствене заштите као окоснице универзалне здравствене заштите.

Поред тога, биће организован и састанак са Скупштинским одбором за здравство, рад и социјалну политику, обилазак ЦОВИД центра Дома здравља Подгорица на Старом Аеродрому и пункта за вакцинацију у Музичком центру у Подгорици, а другог дана посјете Регионални директор СЗО за Европу, др Клуге састаће се са деканом Медицинског факултета проф.др Миодрагом Радуновићем и након тога одржати предавање за представнике академске заједнице, у којем ће представити програм рада СЗО за Европу, са посебним освртом на улагање у здравље, иновације и знање - пут одрживог опоравка.

Након састанка са министарком здравља, у четвртак, 06. маја, министарка Боровинић Бојовић и др Клуге даће изјаве за медије, које ће снимити екипа Владине Службе за односе с јавношћу.

Позивамо представнике медија да, уколико имају интересовања, до понедељка, 03.маја у 17 часова пошаљу питања за министарку здравља и регионалног директора СЗО за Европу. На сва питања која се тичу политике и конкретних активности СЗО, са посебним освртом на нашу земљу, др Клуге ће одговорити и изнијети ставове организације коју представља.
    
МИНИСТАРСТВО ЗДРАВЉА