Manja slova Veća slova RSS

Pitajte Vladu

 

Prijava zloupotrebe službenih vozila

 

Vlada

Vijesti iz ministarstava

26.03.2021.

U 11 opština obrazovno-vaspitne ustanove počinju sa radom u ponedjeljak

U 11 opština obrazovno-vaspitne ustanove počinju sa radom u ponedjeljak U skladu sa aktuelnom epidemiološkom situacijom i novim mjerama koje je donijelo Ministarstvo zdravlja, sve javne i privatne obrazovno-vaspitne ustanove u opštinama Gusinje, Plav, Petnjica, Rožaje, Žabljak, Andrijevica, Danilovgrad, Budva, Tivat, Kolašin i Tuzi počinju sa redovnim radom u ponedjeljak, 29. marta.

26.03.2021.

Obilježavanje Sata za planetu Zemlju

Obilježavanje Sata za planetu Zemlju

Sat za planetu Zemlju je najveća globalna svjetska akcija u kojoj milioni ljudi, institucije, kompanije i organizacije gase svjetla na sat vremena...

25.03.2021.

Reagovanje povodom saopštenja Centra za zaštitu i proučavanje ptica

Ministarstvo javne uprave, digitalnog društva i medija izražava žaljenje što Centar za zaštitu i proučavanje ptica nije dobio povratnu informaciju od nadležnih institucija u odnosu na kandidovanu peticiju o uvođenju privremene obustave lova i korijenite reforme lovstva.

25.03.2021.

Srzentić na sastanku Upravnog odbora institucija korisnica Horizontal facility II Savjeta Evrope

Srzentić na sastanku Upravnog odbora institucija korisnica Horizontal facility II Savjeta Evrope

Ministarka javne uprave, digitalnog društva i medija, Tamara Srzentić, učestvovala je na drugom sastanku Upravnog odbora institucija korisnica Horizontal facility II Savjeta Evrope, koji se danas održao u online formi.

25.03.2021.

Danas započinje prvo istražno bušenje nafte u crnogorskom podmorju

Konzorcijum kompanija Eni i Novatek danas započinje prvo istražno bušenje nafte u crnogorskom podmorju. Tradicionalno, pred pocetak bušenja, održava se ,,PRE SPUD” meeting. U praksi on se održava na postrojenju ali ovog puta zbog pandemije i mjera sprečavanja sirenja virusa Covid-19 sastanak će se održati online preko MS Teams-a gdje će biti prisutni predstavnici koncesionara, podizvođači i predstavnici Uprave za ugljovodonike zajedno sa državnim sekretarom g. Markom Perunovićem.

25.03.2021.

Dvanaesti UNESCO konkurs za finansiranje projekata iz Fonda za kulturnu raznolikost

Organizacija Ujedinjenih nacija za obrazovanje, nauku i kulturu (UNESCO) objavila je dvanaesti konkurs za podnošenje zahtjeva za finansiranje projekata sredstvima iz Međunarodnog fonda za kulturnu raznolikost (u daljem tekstu IFCD). Među potencijalnim korisnicima sredstava fonda je i Crna Gora, kao članica Konvencije o zaštiti i promovisanju raznolikosti kulturnih izraza. IFCD pruža podršku projektima koji vode ka strukturalnim promjenama kroz uvođenje i/ili izradu politika i strategija koje imaju direktan uticaj na stvaranje, proizvodnju, distribuciju i pristup raznolikosti kulturnih izraza, kao i jačanje institucionalne infrastrukture, uključujući profesionalne i organizacione kapacitete, a podržavajući održive lokalne i regionalne kulturne industrije. Projekti podržani od IFCD imaju širok spektar aktivnosti - od izgradnje kapaciteta i kulturnog mapiranja do analize politika i razvoja, kao i podrška preduzetništvu i konsolidaciji kulturnih industrija.

24.03.2021.

Digitalna transformacija prioritet i strateški princip razvoja

Digitalna transformacija prioritet i strateški princip razvoja

Ministarka javne uprave, digitalnog društva i medija, Tamara Srzentić, sastala se danas sa predstavnicima Američke privredne komore Crne Gore (AmCham), Nikolom Tripkovićem, predsjednikom Upravnog odbora Komore, Markom Miročevićem, izvršnim direktorom, i Ana-Marijom Kaluđerović, menadžerkom za politike Komore.

24.03.2021.

Javni poziv za predlaganje predstavnika/ce NVO u radnoj grupi za izradu Predloga zakona o izmjenama i dopunama Zakona o eksplozivnim materijama

U skladu sa članom 3 Uredbe o izboru predstavnika nevladinih organizacija u radna tijela organa državne uprave i sprovođenju javne rasprave u pripremi zakona i strategija (“Službeni list CG”, broj 41/18), Ministarstvo unutrašnjih poslova objavljuje javni poziv...

23.03.2021.

Turska poklonila automatske puške VCG

Turska poklonila automatske puške VCG

Vojska Crne Gore dobila je na poklon od Republike Turske 30 automatskih pušaka, vrijednih oko 38.500 hiljada eura.

22.03.2021.

Povodom Svjetskog dana voda Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede raspisuje foto konkurs na temu “Voda za mene”

Povodom Svjetskog dana voda Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede raspisuje foto konkurs na temu “Voda za mene”

Svjetski dan voda obilježava se svake godine 22. marta i usmjeren je na isticanje važnosti očuvanja voda. Ove godine se Svjetski dan voda obilježava pod sloganom „Voda za mene“ Problem obezbjeđenja i zaštite voda nameće se kao sve značajnije pitanje budućnosti-kvaliteta životne sredine i kvaliteta života savremenog društva.