Manja slova Veća slova RSS

Pitajte Vladu

 

Prijava zloupotrebe službenih vozila

 

Vlada

Vijesti iz ministarstava

29.04.2021.

Mitrović: Nove prilike za saradnju u oblasti ekologije

Mitrović: Nove prilike za saradnju u oblasti ekologije Ministar ekologije, prostornog planiranja i urbanizma, prof. dr Ratko Mitrović razgovarao je sa ambasadorom Omana, Nj. E, šeikom Abdulazizom bin Abdulah bin Zahir Al Hinaijem o uspostavljanju saradnje u oblasti ekologije, sa posebnim težištem na zaštitu životne sredine, budući da Oman ima dugogodišnju praksu iz te oblasti i da bi Crna Gora mogla da uči na iskustvima Omana...

29.04.2021.

Saopštenje i numerički prikaz podataka o promjenama u zaključenom biračkom spisku u opštini Herceg Novi

Povodom Odluke Predsjednika Crne Gore, g. Mila Đukanovića, broj: 01-299/21 od 9. marta 2021. godine, o raspisivanju izbora za odbornike u Skupštini opštine Herceg Novi, za 9. maj 2021. godine, shodno ovlašćenjima iz člana 16 Zakona o biračkom spisku, Ministarstvo unutrašnjih poslova obavještava sljedeće: Broj birača u biračkom spisku u opštini Herceg Novi po kome su održani prethodni izbori 30.8.2020. godine je 25.507; Broj birača u biračkom spisku za lokalne izbore u opštini Herceg Novi na dan 28.4.2021. godine je 25.590.

28.04.2021.

Italija će nastaviti da bude pouzdan susjed i partner Crnoj Gori na njenom putu ka EU

Italija će nastaviti da bude pouzdan susjed i partner Crnoj Gori na njenom putu ka EU

Glavna pregovaračica Crne Gore s Evropskom unijom Zorka Kordić održala je danas video-sastanak sa generalnim direktorom za Evropsku uniju u Ministarstvu vanjskih poslova i međunarodne saradnje Italije Vićencom Ćelesteom.

28.04.2021.

Srzentić-Timonije: Podrška Francuske u oblasti reforme javne uprave

Srzentić-Timonije: Podrška Francuske u oblasti reforme javne uprave

„Francuska podržava Crnu Goru na njenom evropskom putu i spremna je da u nastavku procesa pomogne Crnoj Gori" - ocijenio je ambasador Francuske, Kristijan Timonije, u razgovoru sa ministarkom javne uprave, digitalnog društva i medija, Tamarom Srzentić.

28.04.2021.

SVJETSKI DAN ZAŠTITE I ZDRAVLJA NA RADU

SVJETSKI DAN ZAŠTITE I ZDRAVLJA NA RADU

Svjesni činjenice da su zaposleni u Crnoj Gori najveći resurs i da zdravlje zaposlenih na radnim mjestima predstavlja prioritet u radu Vlade Crne Gore, jedna od aktivnosti u pravcu obezbjeđivanja sigurnog radnog mjesta, jeste i obilježavanje 28. aprila Svjetskog dana zaštite i zdravlja na radu.

28.04.2021.

Javni poziv za predlaganje predstavnika/ce nevladine organizacije u radnom tijelu za izradu Medijske strategije Vlade Crne Gore 2021-2025.

U skladu sa Uredbom o izboru predstavnika nevladinih organizacija u radna tijela organa državne uprave i sprovođenju javne rasprave u pripremi zakona i strategija (“Službeni list CG”,broj: 41/2018), Ministarstvo javne uprave, digitalnog društva i medija objavljuje Javni poziv

27.04.2021.

Ministar Aleksandar Stijović učestvovao na 8. Ministarskoj konferenciji o zaštiti šuma Evrope

Ministar Aleksandar Stijović učestvovao na 8. Ministarskoj konferenciji o zaštiti šuma Evrope

Ministarska konferencija je zbog pandemije virusa COVID 19 održana u online formatu 14. i 15. aprila 2021. godine, na 30. godišnjicu od održavanja Prve Ministarske konferencije u Evropi. Ključna dostignuća Ministarske konferencije su usvojene, jedna Ministarska Rezolucija „Adaptacija evropskih šuma na klimatske promjene“ i Ministarska Deklaracija „Budućnost koju želimo: Šume kakve su nam potrebne“. Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Aleksandar Stijović potpisnik je dva navedena dokumenta, koji se smatraju važnim kako za budućnost šuma u Evropi tako i za zadovoljenje potreba društva iskazanih u Agendi održivog razvoja 2030, Pariškom Sporazumu i EU Zelenom Dogovoru.

27.04.2021.

Načelnik Generalštaba na sastanku s predstavnicima SOVCG

Načelnik Generalštaba na sastanku s predstavnicima SOVCG

Načelnik Generalštaba Vojske Crne Gore Milutin Đurović sastao se danas s predstavnicima Sindikata odbrane i Vojske Crne Gore Zdravkom Kasalicom, Goranom Dragišićem i Miroslavom Mališićem. Delegacija SOVCG upoznala je načelnika Generalštaba sa aktuelnim problemima po pitanju sindikalnog organizovanja u Vojsci Crne Gore.

27.04.2021.

Antonione: Crna Gora ima punu podršku CEI

Antonione: Crna Gora ima punu podršku CEI

Ministar ekologije, prostornog planiranja i urbanizma, prof. dr Ratko Mitrović i generalni sekretar Centralno-evropske inicijative, Roberto Antonione dogovorili su da ove godine, tokom predsjedavanja Crne Gore CEI-jem, bude održan sastanak ministara ekologije zemalja članica CEI na temu zaštite voda. Sastanak bi se održao u Trstu, u oktobru 2021, u sklopu Barkolane, najveće jedriličarske regate na svijetu, pod parolom „Vode bez granica“...

27.04.2021.

Ambasador Sultanata Omana u posjeti Ministarstvu

Ambasador Sultanata Omana u posjeti Ministarstvu

Ministar ekologije, prostornog planiranja i urbanizma, prof. dr Ratko Mitrović će u srijedu, 28. aprila održati sastanak sa Nj.E. gospodinom Šeikom Abdulazizom bin Abdulah bin Zahir Al Hinai-om, novoimenovanom, izvanrednom i opunomoćenom ambasadoru Sultanata Omana u Crnoj Gori...