Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Saopštenje sa konstitutivne sjednice 42. Vlade Crne Gore

Objavljeno: 07.12.2020. 17:00 Autor: Služba za odnose s javnošću Vlade Crne Gore

Novoizabrana 42. Vlada Crne Gore održala je danas konstitutivnu sjednicu kojom je predsjedavao predsjednik prof. dr Zdravko Krivokapić. Na sjednici su donijete Uredba o organizaciji i načinu rada državne uprave i Odluka o određivanju ministarstava koja mogu imati državne sekretare, formirana su stalna radna tijela, dogovoren metod rada i izvršena neophodna imenovanja u Generalnom sekretarijatu Vlade i Kabinetu predsjednika Vlade.

Uredbom o organizaciji i načinu rada državne uprave utvrđuje se nova organizacija organa državne uprave, a u skladu sa izborom nove 42 Vlade Crne Gore. Racionalizuje se broj ministarstava jer će, umjesto sadašnjih sedamnaest, u sistemu državne uprave biti dvanaest ministarstava, dok je broj uprava povećan za jedan, jer se pored postojećih osniva Uprava za sport i mlade.

Odlukom o određivanju ministarstava koja mogu imati državne sekretare, a u skladu sa Zakonom o državnoj upravi koji propisuje da ministarstva mogu imati najviše dva državna sekretara, otvara se mogućnost da sva ministrarstva mogu imati po dva državna sekretara koje imenuje Vlada, na predlog ministra.

Stalna radna tijela Vlade Crne Gore su: 

Komisija za politički sistem, unutrašnju i vanjsku politiku, kojom će rukovoditi dr Dritan Abazović, potpredsjednik Vlade; 

Komisija za ekonomsku politiku i finansijski sistem, na čelu sa mr Milojkom Spajićem, ministrom finansija i socijalnog staranja;

Komisija za kadrovska i administrativna pitanja, kojom će predsjedavati mr Sergej Sekulović, ministar unutrašnjih poslova i

Komisija za raspodjelu dijela sredstava budžetske rezerve, na čelu sa mr Jakovom Milatovićem, ministrom ekonomskog razvoja. 

Za generalnog sekretara Vlade imenovan je Božo Milonjić, a za šefa Kabineta predsjednika Vlade Ivana Malović. Na funkciju glavnog pregovarača za pregovore o pristupanju Crne Gore Evropskoj uniji imenovana je Zorka Kordić.


Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?