Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Krivokapić - Palmer: Podrška Crnoj Gori na evroatlantskom putu

Objavljeno: 14.12.2020. 18:30 Autor: Kabinet predsjednika Vlade Crne Gore

Predsjednik Vlade Crne Gore prof. dr Zdravko Krivokapić danas je učestvovao na online video sastanku sa zamjenikom pomoćnika državnog sekretara SAD za evropske i evroazijske poslove gospodinom Metjuom Palmerom.

Zahvaljujući za čestitke na izboru za predsjednika Vlade Crne Gore, premijer Krivokapić je iskazao zadovoljstvo susretom sa gospodinom Palmerom, uputivši mu i poziv za posjetu Crnoj Gori, kada se za to ukaže prilika. Tokom razgovora naglašen je značaj kontinuirane saradnje Crne Gore i SAD, koja se ogleda u bilateralnim odnosima i partnerstvu u okvirima NATO saveza.

Ovom prilikom, još jednom je potvrđeno da je spoljnopolitičko opredjeljenje Crne Gore jasno definisano Sporazumom koji su predstavnici tri pobjedničke koalicije potpisali, te da nema promjene spoljnopolitičkog kursa države.

Gospodin Palmer je naročito naglasio činjenicu da SAD ostaju partner Crne Gore na zacrtanom evroatlantskom putu i ispunjavanju obaveza u NATO, izražavajući punu podršku naporima koje Crna Gora čini na integracijama u Evropsku uniju.

Predsjednik Krivokapić je u razgovoru sa gospodinom Palmerom istakao i prioritete nove Vlade, sa posebnim osvrtom na borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije, uspostavljanje vladavine prava, slobodu medija i rasvjetljavanje napada na novinare, kao i borbu protiv COVID-19 i ekonomsku stabilnost zemlje.

Zdravko Krivokapić - Metju Palmer (14.12.2020.)
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?