Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Abazović čestitao Dan osnivanja Prijestonice Cetinje

Objavljeno: 03.01.2021. 16:45 Autor: Kabinet potpredsjednika Vlade Crne Gore

Potpredsjednik Vlade Crne Gore dr Dritan Abazović čestitao je gradonačelniku Prijestonice Aleksandru Kašćelanu, predsjednici Skupštine Prijestonice Maji Ćetković, kao i svim građanima, 4. januar, Dan osnivanja Prijestonice Cetinje, navodeći da je obaveza Vlade da se na poseban način posveti njenom razvoju.

„Prijestonica je temelj Crne Gore i nit koja povezuje crnogorsku istoriju, kulturu i tradiciju. Ova generacija se ogriješila prema Cetinju i nova Vlada treba da stane na kraj takvom postupanju“, kazao je Abazović. 

Abazović je naveo da su do sada mnogi članovi Zakona o Prijestonici bili mrtvo slovo na papiru i da je njihova primjena osnov razvoja Cetinja. 

Izvanredan geografski položaj, kulturno-istorijsko nasljeđe, prirodna bogatstva dva nacionalna parka idealni su za razvoj privrede i turizma. Nevjerovatno je da, i pored svega toga, Cetinje danas predstavlja grad iz kojeg se odlazi. Na nama je da ispravimo tu nepravdu, zaključio je Abazović.

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?