Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Abazović: Iskustvo Sjeverne Makedonije u reformi izbornog zakonodavstva važno za Crnu Goru

Objavljeno: 20.01.2021. 12:00 Autor: Kabinet predsjednika Vlade Crne Gore

Potpredsjednik Vlade dr Dritan Abazović ugostio je danas ambasadora Republike Sjeverne Makedonije u Crnoj Gori Mihajla Trpkoskog.

Na početku razgovora potpredsjednik Abazović se zahvalio na čestitkama povodom stupanja na dužnost i detaljnije upoznao ambasadora Trpkovskog sa online sastankom koji je juče održan sa prvim potpredsjednikom Vlade Republike Sjeverne Makedonije Artanom Grubijem.

Potpredsjednik Abazović je naglasio značaj dobrih odnosa Crne Gore i Republike Sjeverne Makedonije za Zapadni Balkan, kao i značaj zajedničnog članstva u NATO savezu za stabilnost u ovom dijelu Evrope.

Ambasador Mihajlo Trpkoski je kazao da je perspektiva Zapadnog Balkana u Evropskoj uniji, kao i da će to dovesti do bolje regionalne povezanosti, koja je preduslov za ekonomski prosperitet regiona.

Potpredsjednik Abazović i ambasador Trpkoski su se saglasili da Crnu Goru i Republiku Sjevernu Makedoniju veže zajednička prošlost. Takođe, oni su bili i jedinstvenog stava da treba nastaviti bilateralnu saradnju, pogotovo u smislu razmjene iskustava u borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije i reforme izbornog zakonodavstva, koja je od izuzetnog značaja.

Dritan Abazović - Mihajlo Trpkoski (20.01.2021.)
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?