Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Premijer Krivokapić razgovarao sa predstavnicima Američke privredne komore

Objavljeno: 23.01.2021. 00:00 Autor: Kabinet predsjednika Vlade Crne Gore

Predsjednik Vlade Crne Gore prof. dr Zdravko Krivokapić razgovarao je u svom kabinetu sa delegacijom Američke privredne komore u Crnoj Gori, koju je predvodio predsjednik Upravnog odbora Američke privredne komore u Crnoj Gori, Nikola Tripković.

Premijer Krivokapić kazao je da je Vlada Crne Gore spremna za sve oblike saradnje sa AmCham Montenegro, kako bi unaprijedili poslovni ambijent u Crnoj Gori, što je i cilj ovog udruženja.

Iz Američke privredne komore naglasili su da je njihova želja da budu istinski partner Vladi, zbog čega su u aprilu 2017. godine kreirali Program “Partnerstvo za bolje poslovno okruženje”.

“Osnovna ideja te platforme upravo je da se predstavnici ministarstava pridruže predstavnicama kompanija, koje su naše članice i da mi u timskom radu zajednički definišemo određene probleme koji postoje u poslovnom ambijentu i da ih unapređujemo. Na ovakav način saradnje postiže se osnovi cilj ovog programa, a to je podizanje nivoa uzajamnog razumijevanja između privatnog i javnog sektora”, saopšteno je iz AmCham Montenegro.

Iz ovog udruženja su kazali da u okviru AmCham postoji sedam komiteta, čije su osnovne vrijednosti društveno odgovorno poslovanje i održivi razvoj. To su Komitet za poreze, Komitet za suzbijanje sive ekonomije, Komitet za radne odnose, Komitet za nekretnine, Komitet za digitalnu transformaciju, Komitet za zaštitu životne sredine i Komitet za zdravlje.

“Aktivnosti u komitetu za zdravlje su jako intezivne zbog toga što su naše članice najjače farmaceutske kompanije u svijetu i mi već godinama radimo na tome da se da jedan značajan doprinos razvoju zdravstva u Crnoj Gori”, saopštili su iz AmCham Montenegro.

Premijer Krivokapić kazao je i da su tri ključne oblasti djelovanja Američke privredne komore, digitalna transformacija, razvoj ljudskog kapitala i suzbijanje sive ekonomije i opredjeljenja Vlade Crne Gore. Sagovornici su se saglasili da je to put prema modernizaciji načina života i povećanju efikasnosti i transparentnosti svih procesa.

Zdravko Krivokapić - Nikola Tripković, AmCham Montenegro (22.01.2021.)
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?