Manja slova Veća slova RSS

Pitajte Vladu

 

Prijava zloupotrebe službenih vozila

 

Premijer Krivokapić zasadio maslinu u Tivtu u spomen na žrtve koronavirusa u CG

Premijer Krivokapić zasadio maslinu u Tivtu u spomen na žrtve koronavirusa u CG
Datum objave 22.03.2021 16:26 | Autor KABINET PREDSJEDNIKA VLADE

Ispis Štampaj stranicu


Povodom godišnjice od prve žrtve koronavirusa u Crnoj Gori, predsjednik Vlade, prof. dr Zdravko Krivokapić, ministar ekologije, prostornog planiranja i urbanizma, prof. dr Ratko Mitrović i predsjednik opštine Tivat, Željko Komnenović danas su u Krtolima u Tivtu, ispred manastira Svetog Arhangel Mihaila, posadili prvu od 40 sadnica masline.

Premijer Krivokapić kazao je da je današnji dan, dan tuge, kada svi u svom srcu osjećamo bol za svima koji su preminuli od posljedica koronavirusa.

„Svim porodicama, njihovim najmilijima, želim na ovaj način da iskažem saučešće, kao čovjek, kao premijer, a i u ime svih građana Crne Gore“, poručio je Krivokapić. On je kazao da je Crna Gora zbog ovog virusa, koji je nepoznat i naučnicima, ostala za 1200 stanovnika siromašnija, što je premnogo, kako je rekao, i za mnogoljudnije države.

„Gubitak svakog čovjeka je nenadoknadiv, ne samo za njegovu porodicu, nego za zajednicu i društvo u cjelini. Na ovaj način danas, okupljeni na ovom mjestu, želimo da pošljemo još jednu poruku. Sađenjem ovih 40 maslina, upravo na ovom prostoru, u blizini manastira, želimo da poručimo da je maslina simbol života i vječnosti. Isto tako, ako pogledate ovo mjesto, ono je simbol svih nas, i Lovćen, i Orjen, i Vrmac, i more, i okruženje u kome sve to bitiše, garantuje da će CG znati da čuva sve vrijednosti. Najveća vrijednost je život i čovjek. To je ono čime se CG ponosila i ponosiće se. Nadam se da će broj žrtava biti sve manji i manji, da će vakcinacija i naš drugačiji odnos prema poštovanju mjera doprinijeti da svi čuvamo jedni druge, a da nam zdravlje bude primarno“, poručio je premijer Krivokapić.

KABINET PREDSJEDNIKA VLADE